Pogon radio jedan dan?

Kako piše Radio Subotica, u proizvodnju kristalnog đubriva i zapošljavanje radne snage vlasnik Azotare dobio je od Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine 40 miliona dinara. Taj pogon radio je samo tog dana dok je trajalo slikanje gradskih i pokrajinskih čelnika – navode iz udruženja građanja „Solidarnost“.

.

Na otvaranju pogona

Takođe, pogon azotne kiseline koji je srce i baza Azotare potpuno je devastiran a uređaji i oprema se seku i prodaju kao otpad. Radnicima kasni plata 5-7 meseci a takođe nema ni poštovanja radničlkih prava. Iz “Solidarnosti” očekuju da će na ovo reagovati organi pokrajine i grada kao i nadležno ministarstvo i MUP, navode to udruženje.

..

Udruženje građana Subotice “Solidarnost” koje se bori za prava radnika iz tekućeg i minulog rada kao i za prava radnika iz formi ojađenih privatizacijom obratilo se javnosti povodom kontakta sa nezadovoljnim radnicima “Azotare”, njih 115, koji su zabrinuti za sudbinu svog preduzeća.

.

Dr Bojan Pajtić otvorio novi pogon za proizvodnju kristalnih đubriva

.

5. mart 2010. godine predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić otvorio je novi pogon za proizvodnju kristalnih đubriva u okviru fabrike „Azohem“ u Naumovićevu kod Subotice. Ovo je sedamdeseti pogon novih tehnologija otvoren u Vojvodini uz podršku Pokrajinske vlade. Ukupna investiciona vrednost pogona iznosi 250 miliona dinara, od čega je Vlada Vojvodine obezbedila 40 miliona.

.

– Novi pogon za proizvodnju kristalnih đubriva u „Azohemu“ ima višestruki značaj. S jedne strane u novom pogonu biće zaposleno 125 radnika u direktnoj i indirektnoj proizvodnji. S druge strane, u ovom pogonu uvedena je rafinirana proizvodnja kristalnih đubriva, koja će omogućiti bolju efikasnost, racionalnost i bolju produktivnost naše poljoprivredene proizvodnje – rekao je predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić na otvaranju pogona.
.
Izvor:


KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Pa trebalo bi opet Pajtica zvati da on objasni sve ovo !

 2. Anonimni kaže:

  da da radio je pola sata, koliko je trajalo slikanje. koristen je materijal od drugog proizvodjaca da se slika.
  strasnooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Anonimni kaže:

  http://www.fkuapv.org/organi-fonda/upravni-odbor
  spisak onih koji su odobrili isplatu 40 miliona dinara. Inače zamenik direktora fonda je Imre Kern.

 4. Nikola kaže:

  Bando jedna proevropska

 5. Tibor kaže:

  Samo vi plaćajte porez i ostalo, a oni znaju kako i kome treba podeliti !

OSTAVITE KOMENTAR

+ 73 = 82

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: