Pogoršanje epidemiološke situacije u Vojvodini

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 535 novih slučajeva. Iako je od tog broja 114 prijavljeno retroaktivno od 11.02.2021.godine, preostalih 421 prijavljen juče predstavljaju dalji porast broja obolelih i ukazuju na pogoršanje epidemiološke situacije. Najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 130. Dominantan uzrast obolelih u Novom Sadu čine osobe uzrasta 20 do 49 godina koje u strukturi obolelih učestvuju sa više od 60%.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 6.944, što je za 200 više nego juče. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 1.989. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva, ali se registruje postepen rast.

Tokom prethodnog dana u Severnobačkom okrugu registrovano je 26 novih slučajeva infekcije virusom SARS-CoV-2. Najveći broj slučajeva regitrovan je u Subotici, njih 23, sledi Mali Iđoš sa 3 novootkrivena. U prethodnom danu u Bačkoj Topoli nisu registrovani novooboleli – podaci su Zavoda za javno zdravlje Subotice 18. februara.KOMENTARI

  1. Sirijus Aurelijus kaže:

    pa dobro,ali koliko ih je u kriticnom stanju ili preminulo?Kako to uvek zaborave da dodaju,plase nas sa brojevima zarazenih a 99% prelezi kod kuce i oporavi se.Bukvalno u proteklih nekoliko meseci nisam sreo nikoga ko veruje vise da je opasan virus.

OSTAVITE KOMENTAR