Poigravanje džepom Subotičana

Nakon jučerašnje odluke Skupštine grada, za korisnike usluga „Subotičke toplane“ ponovo se uvodi naplata za fiksni i varijabilni deo i to po cenama koje su važile pre izmene tarifnog sistema.

Kada je krajem 2014. godine prekomponovana gradska vlast ukidala sada opet važeći dvotarifni sistem obračuna toplotne energije i uvodila novi, Gradski odbor Demokratske stranke je upozoravao na posledice koje će tadašnja odluka imati po standard građana.

Izmenom tarifnog sistema gradska vlast je tada praktično uvela povećanje cene grejanja iako je cena gasa pala, kompletna toplovodna mreža rekonstruisana i time gubici najvećim delom eliminisani i primarni troškovi funkcionisanja smanjeni.

Dva meseca pred izbore gradska vlast je vratila stari sistem obračuna i cene. Demokratska stranka pita odgovorne ko će obeštetiti građane koji su preplatili grejanje u ovoj i prošloj grejnoj sezoni. Da li će neko odgovarati zbog nestručnosti i neodgovornog poigravanja na štetu građana.

 

Informativna služba GrO DS

Toplana elektrovojvodina elektrodistribucija grejanje suboticaKOMENTARI

 1. JAPAJA kaže:

  Toplana i Maglaji snose podjednaku odgovornost. Neko ko se predstavlja pravnikom je morao znati da kad je na silu donosio tarifni sistem da je to bilo mimo Zakona a on ga je svesno krsio. Mozda se covek razume u pravo ko Marica u kriv k*** pa otud ovaj cirkus. Najbolje bi bilo kad bi on i direktor Toplane imali obraz kao sto ga nemaju i podneli ostavku a skupstina najurila sve neznalice i sarlatane iz Toplane i prestala da se mesa u izbor direktora i ostalih lezilebovica. Sta vise mislim da je vreme da se pokrene gradjanska inicijativa da se kod ovakvih krsenja Zakona uvede automatski sistem naplate stete konfiskovanjem celokupne imovine. Tek tada ce im iz dupeta uci u glavu. I sta sad gsn Maglaji? Sad sledi novo krivicno delo, primena ovog sranja od sistema retroaktivno. Sve se meni cini da svi vidite diplomu predsednika drzave a svoju koja je kupljena na subotickom buvljaku ne vidite.

 2. vesko kaže:

  Vrlo,vrlo jednostavan,onaj koji predlozio o usvojio.
  Sta kaze kontrola? Bio je revizor u gradskoj kuci
  upravi,Zoloskom vrtu i Muzeju,a energetska JP,preskocio,zasto?
  Samovolja,poslovanje JP I JKP
  energetike,zahtjeva i zakonski obavezuje na kontrolu od strane.miniszatstva,Vlade.
  Vrlo jednostavno,Narod,korisnici toplotne energije,traze svoja prava

 3. Megille kaže:

  E bit će još gore,naime u Nemačkoj ljudi iz gradova beže na selo jer se komunalne usluge ne mogu plaćati. E pa ovo je nemački sistem-napravit će nemci reda u ovoj državi. Treba i da neprave. Nema više badava da se živi u centru grada . Usluge se moraju plaćati ,a komocija u EU pogotovo u nemačkoj se plaća. Isplatiš stanarinu ,grejanje ,toplu vodu ,odnošenje smeća ostale komunalije…pa ponovo trčiš na posao do nove plate.

 4. stormwatch kaže:

  @Megille

  Ajde ne lupetaj molim te, Nemacka sela prazna da ne mogu biti praznija, u istocnoj nemackoj mozes kupiti kucu od 200kvm sa 2000kvm placa za 11.000 Euro. nije to vise poljoprivredna zemlja pa da je zivot na selu i da svi trce na selo, na selu zive penzioneri i oni koji su posto poto vezani za selo. I kad tvoja suboticka toplana bude za stan od 100kvm naplacivala 80 eura fixno grejanje cele godine sa citanjem preko kalorimetra i bez dodatnog placanja onda mozes da pricas gluposti o Nemackoj. Vi zivite u kompletnoj medijskoj izolaciji u kojoj samo desno extremisticke struje vode politiku i mastaju o propasti SAD i EU, a Rusija samo sto nije proglasila bankrot.

 5. roki kaže:

  kako da povratimo pare sto smo fiksni deo preko zime duplo placali u racunima a sad od proleca opet cemo placati fiksni deo iako smo ga preko zime vec platil?. gde su te pare zavrsile?

OSTAVITE KOMENTAR