Pojačana kontrola saobraćaja u Severnobačkom okrugu

Policija u Subotici saopštila je juče da u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“ od 16. do 22. septembra sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja na teritoriji Severnobačkog upravnog okruga.

U saopštenju se navodi da ova akcija, koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), ima za cilj podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima.

Izvor: RTV

Tokom sprovođenja akcije policijski službenici saobraćajne policije poseban akcenat usmeriće na otkrivanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, kao što su prekršaji prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i/ili psihoaktivnih supstanci i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Takođe, u okviru projekta ROADPOL dani bezbednosti, u sredu, 20. septembra 2023. godine, obeležiće se Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Bog je ljut kaže:

  Kad će pojačana kontrola bezbednost puteva, kretanje naoružanih terorista i kriljumčarenje ljudi?

 2. Atila kaže:

  Deca na električnim motorima, mogli bi na primer da obrate pažnju na njih jer to postaje ozbiljan problem, a biće kasno kada ne daj Bože neko od te dece strada. A što se tiče „akcija“ Saobraćajne Policije to u Subotici i ne prestaje, nešto su malo bili zauzeti kada se rušio podvožnjak i dok se nije „stabilizovao“ malo saobraćaj ali sada nastavljaju po starom, punjenje budžeta u punom zamahu. Kada nam počinju kamer sa radom, zna li se šta, da spremimo novčanike? Naravno da sam za bezbednost na prvom mestu ali kada počnu stizati kazne jer ste išli 56 ili 57 km/h svi će se češati…a te kamere nisu tu zbog migranata, nego zbog nas i našeg novčanika, nekako se moraju isplatiti.

 3. Mirgeš kaže:

  Kada će te ka Ljutovu i Tavankutu? Do benzinske pumpe nemož otići posebno ujutro kada idu „radnici“ puni kombiji raznih koji idu na njive, gledam kada stanu u dućan jel pekaru bar nji petnajst izađe iz kombija. Po Ljutovu divlja metalik žuti citroenXsara bez tablica nema taj ni dozvolu.

 4. Mirgeš "2 kaže:

  vaćaj milicijo ta banda keča svit, vika na migrantima a ovi odaleg gori neg sam vrag.ku taj sati žuti koli a i ona čuvena braća bolji nisu.

OSTAVITE KOMENTAR

51 + = 54

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: