Pojačane straže u Čantaviru zbog krađa

U Čantaviru je održan sastanak između predstavnika mesne zajednice, lokalne samouprave i policiji povodom učestalih krađa. Da podsetimo, prošle godine u ovo vreme rukovodstvo MZ “Čantavir” je pokrenulo inicijativu za formiranje civilnih straža, ali tada nije uspelo u toj nameri.

Iz lokalne samouprave su istakli da su upoznati sa problemom i da prema podacima kojima raspolaže Policijsaka uprava u Subotici, broj takvih krivičnih dela smanjen u odnosu na isti period prošle godine, a sva teža krivična dela razotkrivena. Međutim, broj tih dela je, bez obzira na tendenciju smanjenja, još uvek velik.

 

 

–  Prema našoj informaciji radi se, pre svega, o maloletnim izvršiocima krivičnih dela. Pravna procedura sankcija prema maloletnim izvršiocima je komplikovanija i sporija u odnosu na punoletne i to dodatno otežava efikasnije rešavanje ovog problema. Pored toga,  u Čantaviru je  pre nekoliko meseci povećan broj pripadnika policije i dogovorene su konkretne mere za suzbijanje  provala i krađa.Pored pojačanih policijskih patrola, svake noći svojim vozilom patroliraće i Komunalna policija, koja će, osim posla iz svog delokruga rada, biti u tesnoj koordinaciji sa Policijskim odeljenjem u Čantaviru. Takođe, apelujemo na građane da intenzivnije sarađuju sa policijom i blagovremeno im prijavljuju sve sumnjive pojave – poručuju iz loklane samouprave.

 

Predstavnici Mesne zajednice i Komunalnog preduzeća „Komval“ treba da redarske službe tokom masovnijih okupljanja u Čantaviru, poput pijačnog dana, sahrana ili neke organizovane manifestacije.

 

Učesnici sastanka dogovorili su se da će nakon mesec dana razmotriti efekte preduzetih mera.KOMENTARI

  1. igor kaže:

    HALADAŠ ULICU TREBA SRAVNIT ZABETONIRAT.

OSTAVITE KOMENTAR