Poklon za bebu rođenu na Dan grada

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban juče je, u porodilištu subotičke Opšte bolnice, posetio bebu rođenu na Dan grada i majci dečaka Zolana, Agoti Koce, čestitao prinovu i uručio joj plaketu i poklon vaučer. Zolan, težak 3.660 grama i dugčak 50 centimetara, rođen je 1. septembra, u 8.20 časova.

subotica.rs

– Znamo da je u našoj zemlji prirodni priraštaj na nezavidnom nivou i svi bismo, i kao društvo i kao država, trebalo da se što bolje organizujemo da podržimo stvaranje i umnožavanje porodica. Grad Subotica nastavlja ovu tradiciju i u budućnosti će kroz razne pronatalitetne mere nastaviti sa pružanjem podrške  porodicama – naglasio je gradonačelnik Laban.

Načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice, prim. dr Aleksandar Radulović, zahvalio se subotičkoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Bogdanu Labanu što nastavljaju ovu tradiciju kojom grad, kako je naveo, na neki način, odaje priznanje majkama. Prema njegovim rečima, od početka godine, rođeno je 968 beba, što je za 52 manje, u odnosu na isti period prošle godine.

– Lepo je da ovako počne svaka ciklusna godina Grada sa što više porođaja. Do 1. septembra bilo je 947 porođaja. U odnosu na prošlu godinu rođeno je manje beba, ali nadamo se da se ta tendencija neće nastaviti uz podršku koju dobijamo od Grada Subotica, gradonačelnika Bogdana Labana i države u cilju unapređenja pronatalitetne politike – naglasio je Radulović, i dodao da je u porastu broj blizanačkih trudnoća, pretežno iz postupka asistirane reprodukcije – vantelesne oplodnje, što je, takođe, segment obuhvaćen merama pronatalitetne politike na svim nivoima.

 

subotica.rsKOMENTARI

 1. Pera kaže:

  Samo jedno dete se rodilo na dan grada?

 2. Ibrahim kaže:

  Dali je to diskriminizacija kao i prva tri rodjena deteta u godini naspram ostalih novorodjencadi?

 3. Robert kaže:

  Ovaj prim.dr. samo još firera Vučića nije pomenuo….hajde, evo, hvala i Vučiću na svemu 🙂

 4. pista kaže:

  Moja deca su se radila bas onda kada se nista ne slavi… Ni Nova godina, ni Dan grada… hocu da kazem zasto je potrebna ova diskrimancija dece i roditelja? Praznicni vs. Nepraznicni…. Ili svakom ili nikom, u svakom slucaju bolje bi bilo svakom i to bez obaveznog slikanja sa “faktorima”.

 5. Promoter kaže:

  Da su se recimo rodile petorke (na bilo koji dan) pa da dodje neki gradski faktor da ih poseti i organizuje pomoc i to na duzu stazu za zatecenu porodicu sa petorkama, jos bi i bilo razumno i imalo nekog smisla. Organizovati nesto po pitanju stambenih prilika, pomoc u kuci oko 5 novorodjencadi, itd. Pogotovu ako imaju vec recimo dvoje dece naprimer. Ovo jednokratno kreveljenje u kamere radi vlastite promocije i kao neka jednokratna pomoc, je nista drugo nego selektivna pomoc, ili jos bolje obicna igra na lutriji pa ko onda bude izvucen. Ovo nema nikakvog drugog smisla osim samopromocije gradonacelnika.

OSTAVITE KOMENTAR