Poklonjena rampa za kombi vozilo Karitasa

Udruženje “Centar za pravi život” juče je poklonio prenosivu rampu za kombi vozilo “Karitasa”. Sa tom donacijom biće osposobljeni na adekvatan način za prevoz osoba sa invaliditetom. Tim povodom uručena su i jedna elektro motorna kolica članici udruženja.

caritas

 

– U gradu ima jedno vozilo sa rampom koju mogu da koriste osobe u kolicima i to nije dovoljno. Karitasovo vozilo nije bilo osposobljeno na pravi način i zbog toga smo dolučili da poklonimo rampu.Inače, mi nemamo članove, nego aktiviste i volontere.Trudimo da se pomognemo kome možemo i zbog toga smo poklonili i ekeltro-motorna kolica jednoj korisnici – rekao je Dejan Đokić, predsednik Udruženja “Centar za pravi život”.

 

Grad je upoznat sa problemom nedostatka kombi vozila sa rampom za osobe u kolicima i u narednom periodu pokušaće da pronađu model kako da nabave barem još jedno vozilo.Lokalna samouprava je ove godine izdvojila više novca za socijalne usluge.KOMENTARI

  1. tomke kaže:

    Dirnut sam ovim plemenitim gestom, veoma je pohvalno ovako nesto uciniti. Ova akcija jos vise dobija na znacaju u ovom vremenu,kada se nema niti za elementarne potrebe i kada retko ko misli na invalide kao ljude koji su deo naseg drustva..

  2. Petar.SU kaže:

    Veoma lepo. Bravo!

OSTAVITE KOMENTAR