Poklonjeno zemljište Svarovskom

Odbornici Skupštine grada usvojili su  Elaborat o opravdanosti otuđenja zemljišta u državnom vlasništvu kompaniji „Swarovski holding internešnal“ na 10 vanrednoj sednici grada. U Elaboratu je jasno prikazano zbog čega je ekonomski opravdano da grad pokloni zemljište investitoru, a o dokumentu će se izjasniti u Vlada Srbije. U Elaboratu se navodi da će investitor u prvoj fazi investicije u periodu od tri godine od dana zaključenja finalnog ugovora zaposliti oko 600 radnika, a nakon toga još 300 radnika. Fabrika će se graditi na površini od oko 8 hektara,  tržišne vrednosti 79 miliona dinara. Predviđena je proizvodnja i obrada kristalnih komponenti. Početak izgradnje objekta prve faze, završetak objekta i početak proizvodnje prve faze planirano je 2011/2012. godine. Vrednost investicije prve faze iznosi od  13 – 15 miliona evra.

.

Sa 52 glasa za i tri uzdržana usvojena je prva tačka dnevnog reda nakon kraće rasprave. Bez rasprave donet je i Zaključak o utvrđivanju naknade za uređivanje  građevinskog zemljišta za realizaciju investicije-proizvodnog objekta kompanije „Svarovski“ u privrednoj zoni Mali Bajmok sa 54 za i 3 protiv, a doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti na upotrebu imena grada Subotice u poslovnom imenu privrednog društva u osnivanju „Svarovski Subotica“. Nakon završetka 10 vanredne sednice nastavljena je 28.sednica koja je prekinuta 17.novembra na 57.tačci dnevnog reda.

.

Viktorija Šimon Vuletić je imenovana za  direktorku Art bioskopa „Aleksandar Lifka“.KOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Rešenje o davanju saglasnosti na upotrebu imena grada Subotice u poslovnom imenu privrednog društva u osnivanju „Svarovski Subotica

  Ako je „Pionir“ iz Beograda, neka „Swaroski“ bude iz Subotice.

 2. Mila kaže:

  Greska do greske u tekstu…Lena, valjalo bi malo poraditi na gramatici i pravopisu.

 3. Mila kaže:

  bravoooooo

 4. darko kaže:

  Kako lepo zvuči … Swarovski Subotica!!! 🙂 Ponosan sam!

 5. Anonimni kaže:

  a cekajte malo, dali ce samo ime grada koristiti u imenu preduzeca ili ce bas da bude registrovano u Subotici???

 6. djomla kaže:

  :

  a cekajte malo, dali ce samo ime grada koristiti u imenu preduzeca ili ce bas da bude registrovano u Subotici???

  Bice: „Swarovski Subotica“ iz Subotice. Registrovano u Subotici.

 7. bro kaže:

  ovakve stvari su se trebale desavati pre 10 godina istim tempom kao i danas

OSTAVITE KOMENTAR