Pokrajina obećala pomoć bolnici u Subotici

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vesna Kopitović obećala je danas pomoć Opštoj bolnici u Subotici, koja je juče stradala u požaru.

 

Kopitovićeva je izjavila da je rad Opšte bolnice u Subotici veoma značajan za veliki broj pacijenata, zbog čega se posledice požara moraju što pre sanirati.
 

– Finansijska pomoć svakako stoji i to ćemo sigurno odmah, vrlo brzo rešiti. Prvo da vidimo kolika je procena štete i koliko je osiguranje. Naravno, pokrajina će stajati tu kod svih neophodnih stvari da bi bolnica što pre krenula u rad – kazala je ona prilikom obilaska Opšte bolnice u Subotici.
pozar u subotici

Prema njenim rečima, zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca, sprečena je veća nesreća, pa životi pacijenata i osoblja nisu bili ugroženi, jer su na vreme evakuisani.
 

– Jedna mama i beba koje su bile u apartmanu u tom momentu nisu bile u sobi. Sva je sreća da u tom momentu nisu bile u sobi, jer bi to bio ozbiljan problem. Svi pacijenti su dobro i sva sreća u nesreći je što nije bilo instalacija u krovu, jer je mogla je da se desi mnogo ozbiljnija šteta u smislu ljudskih žrtava – rekla je Kopitović.
 

Direktor bolnice Goran Bićanin naveo je da je požar izbio u vešeraju, u potkrovlju bolnice. On je precizirao da je goreo krov pomoćnog objekta površine 80 kvadratnih metara, zbog čega je došlo do zadimljenja na dva sprata, pa su pacijenti premešteni u druge delove zgrade.
 

Prema njegovim rečima, povređenih i ugroženih nije bilo, jer su pacijenti evakuisani sa svih spratova i premešteni u druge delove zgrade kako ne bi osetili tegobe zbog dima. Evakuisano je 11 majki sa 12 beba, sa odeljenja neonatologije, kao i 36 pacijenata sa ortopedije – naveo je Bićanin.

pozar b

 

BetaKOMENTARI

 1. Bićanin kaže:

  Direktore,

  jel cigareta bila u pitanju? Radite malo svoj posao a ne sedeti u BOSS-u u radno vreme.

  P.S. nema pomoći ovoj državi dok se svako ne počne ponašati prema imovini kao da je sopstvena

 2. CICIRINELLA kaže:

   

   

  Geneza jednog ludila

  U 14:50 Izbio požar

  U 15:58 komentar

  "stormwatch:

  I jos nesto…gde li su sada ovi izmeti od ljudi koji samo zakuvavaju vatru i kunu se u svoj nacionalizam fashizam i komunizam, a kada je Subotica u nevolji NIKADA nema govnara bilo sta da komentarisu, niti da istoj toj Subotici daju podrsku. **** *** ***** **** ***** ********!!! "

  U 17:10 požar je lokalizovan

 3. Djuka kaže:

  kakvi kraljlevi! zgrada gori a oni premestaju pacijente u druge delove iste zgrade?? i sta su radili oni sa visih spratova – gledali kako zgrada gori ispod njih i gusili se u dimu?

  srbija brale.

 4. roki kaže:

  Za pozar su krivi radnici u bolnici( sestre, doktori…). Njima je zabranjeno da puse i onda idu do jedne prostorije gde bacaju pikavce kroz prozor. Ti pikavci su padali vec godinama u taj veseraj i igrom slucaja tek se sad desio pozar. Naravno ovo nece izaci nigde javno, jer treba naplatiti pare od osiguranja. U pitanju je cist ljudski faktor…Kad su vatrogasci usli u tu prostoriju gde je izbio pozar, unutra je bio mali milion pikavaca….

OSTAVITE KOMENTAR