Pokrenuta inicijativa za dobijanje semafora na Velikom Radanovcu

Na tekst Da li Velikom Radanovcu treba semafor? reagovala je i Gradska uprava.

Naime, Direkcija za izgradnju grada će poslati dopis JP “Putevi Srbije” u čijoj je nadležnosti Segedinski put, sa ciljem da se odobri postavljanje semafora na samom ulasku u Veliki Radanovac. Pored postavljanja samog semafora, planira se i urađenje trotoara oko same raskrsnice čime će se pomenuta raskrsnica dovesti u red i povećati bezbednost pešaka.

 

Za ovu nabavku je potrebno raspisati tender, zbog čega se u budžetu grada namenski moraju izdvojiti sredstva u te svrhe, a što trenutno nije slučaj. Iz tog razloga će nakon odobrenja od strane JP “Puteva Srbije”, grad prvim sledećim rebalansom budžeta predviteti pomenuta sredstva. Nakon toga će uslediti raspisivanje javne nabavke i izbor najboljeg ponuđača.

 

Da se dopis ne bi slao za svaku raskrsnicu jer se na odgovor čeka nekoliko meseci,  istovremeno je zatraženo odobrenje za postavljanje semafora i na drugim putevima koji su u nadležnosti Puteva Srbije. U pitanju je Somborski put gde se planira postavljanje semafora kod Buvljaka i Karađorđev put na raskrsnici sa Gorenjskom ulicom. Takođe u budžetu će se predvideti sredstva i za semafor na raskrsnici Majšanskog puta i 51. divizije, a na Paliću je pored pomenutog semafora u planu i semaforizacija Horgoškog puta i Dubrovačke.KOMENTARI

 1. JEDAN JEDINI kaže:

  Prvo ce uzeti pare za semafore, pa ce za dve tri godine ponovo da uzimaju pare da bi na istim tim raskrsnicama pravili kruzni tok!

 2. djomla kaže:

  Kamo lepe sreće da bude tako, samo bojim se da ćemo se načekati oko tog kružnog toka. Za te dve tri godine ni projekta neće uraditi a kamoli ne nešto ozbiljnije.

 3. PROLAZNIK kaže:

  Svi izbegavaju semafor. KRUZNI TOK. !

 4. miki kaže:

  Po meni nepotrebno, treba srediti tu raskrsnicu ali semafor ili kruzni tok ne ide.

   

  Za ostalo pozdravljam inicijativu jer su tamo potrebni, i majs-51.divizije i karadjodjordjev put-gorenjska, samo za bulvljak ce trebati samo petak-subota-nedelja

   

  za horgoski put-dubrovacka, to je ona levo prema kampingu? ne potrebno takodje!

 5. vrtna kaže:

  Ne vredi … 😆

OSTAVITE KOMENTAR