Pokret za Preokret: Grad tone u haos bez naznaka poboljšanja

Pokret za Preokret gradski odbor Subotica izražava duboku zabrinutost zbog sve većeg pogoršanja bezbednosne situacije u našem gradu. Nedavni incident u Mesnoj zajednici Mali Bajmok jasan je pokazatelj rastućeg kriminala, stavljajući građane Subotice u opasnost čak i tokom svakodnevnih aktivnosti kao što je odlazak u prodavnicu.

Umesto da priznaju realnost i preduzmu adekvatne mere, gradska vlast nas uverava da je sve pod kontrolom. Međutim, broj incidenata ukazuje na to da grad tone u haos bez naznaka poboljšanja.

Država očigledno nema dovoljno snage i kapaciteta da se izbori sa sve većom stopom kriminala. Građani Subotice osećaju rastuću nesigurnost i gube poverenje u sposobnost vlasti da ih zaštiti.

Stoga, Pokret za Preokret zahteva neopozivu ostavku gradonačelnika, koji se više puta pokazao nesposobnim da obezbedi sigurnost svim građanima Subotice. Neophodno je hitno preduzeti mere za jačanje bezbednosti i izgradnju održivog sistema koji će omogućiti građanima da se osećaju sigurno u svom gradu.

Pozivamo ostale političke organizacije, nevladine organizacije i aktivnosti građana da podrže naš zahtev za promenom i pruže podršku građanima Subotice u borbi za bezbednost i pravdu.

Zajedno možemo doneti pozitivne promene. Vreme je da gradonačelnik preuzme odgovornost za svoj neuspeh i da se pokrene preokret ka bezbednijoj budućnosti našeg grada.

 

PRESEDNIK PZP-a

DARKO ANTELJ

 KOMENTARI

 1. ................................................. kaže:

  Rešavaj Ti buvljak, on je pod Tvojom MZ, posle gledaj dalje..

 2. Nidžo kaže:

  Gospodine Antelj prvo naučite šta su nadležnosti gradonačelnika, pogotovo kada pričate o bezbednosti i pravdi. Gradonačelnik može samo da apeluje kao i vi i ništa više. Pravda i bezbednost su u nadležnosti Republike ali kakve to veze ima. Običan svet to ne zna ali populistički proglasi su jedino što vam je ostalo. Posebno mi je interesantno pozivanje NVO na delanje.

 3. Oo kaže:

  Pricam ti pricu o sarenom detlicu. Stalno samo nesto pisete, a to nije dovoljno. Da li ste okupili narod ispred Grafske kuce da trazite ostavku gradonacelnika? Niste? Nista niste uradili osim pisanja. Pokazite delima a ne pisanjem. Muka je narodu ovo citati.

 4. DJURA kaže:

  Za pocetak organizujte peticiju za ukidanje komunalne policije u gradu, ne rade nista a i sto urade rade lose.

 5. Tramp kaže:

  @Nidžo , mogućnosti a i obaveze gradonačelnika su daleko daleko veće od apela .Stvar je samo u interesima. S toga ne zamajavaj narod Subotički .

 6. Mero Janos kaže:

  @DJURA Komunalna policija i druge inspekcijski organi i te kako imaju široka ovlašćenja da rade svoj posao. Ali kada im se građani ili čak i profesionalni održavatelji zgrada obrate za intervencije dobiju odgovore : ,da nas nema dovoljno i ne možemo rešavati probleme građana , Ali zato imaju vremena da se vozikaju službenim vozilima tko zna ge i tko zna kod koga bez toga da vode upravne i krivične postupke protiv nesavesnih građana ( niko od njih ne reaguje kada zelene površine bez plana i projekta pretvaraju u svoje privatne parkinge poplačavajući raznim betonskim i drugim podlogama iako se radi o javnom povšinama koji moraju biti dostupni raznim službama zbog sigurnosnih pitanja građana grada )

 7. Neznani junak Avala kaže:

  Tako je Darko!Dok je DSS bio u kolaciji sa vama,sve je funkcionisalo bez ove radikalsko-naprednjačke mađarsko klerikalno nacionalne razbojničke bande.Dok je pre ovog izdajnika gradonačelnika bio njegov prethodik i kum bilo je šanse da se politički dijalog odvija na način da Subotica dobije bolju vlast.Ali lažne patriote su izbacile najboljeg gradonačelnika u istoriji Subotice odbacivši ga kao krpu.Svi smo se prevarili prelaskom na naprednjačku deponiju,i čekamo Lakija da nas povede pravima putem.Nestrpljivi smo da ponovo stane ne čelo a on će najbolje znati koje oragnizacije.Subotica i mi ex DSS ovi članovi ga željno iščekujemo!

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: