Pokretni stubići za kontrolu pešačke zone uskoro u Subotici

Dva seta stubića koji će promenom položaja omogućiti kontrolu saobraćaja u subotičkoj pešačkoj zoni, biće uskoro postavljeni kod Gradske kuće i na početku Korzoa.

Ovaj posao koštaće tri miliona dinara a uradiće ga „DC Energo¬kop” iz Beograda. Reč je o automatskim hidrauličnim potapajućim stubićima, koji će se spuštati za prolazak policijskih, vatrogasnih i medicinskih vozila. Sistem će prepoznavati i dostavna vozila za radnje. Rok za izvođenje radova je 40 dana.

DnevnikKOMENTARI

 1. Moj grad kaže:

  Sredite zelenu fontanu ovo je manje bitno

 2. ffilozoff kaže:

  Vesic i u SU dovodi stubice iz BG??? Sad ce citava Srbija imati stubice-PROVIDNO !!!

 3. weng chun kaže:

  Isto to i u park palic tamo
  u parku svi voze.

 4. stormwatch kaže:

  Ja bih samo skromno napomenio da su ti stubici jachi od bilo kog Kamiona, Range Rovera, Bmwa, AudiJa ili bilo kog drugog vozila koje sluzhi kao produzhetak kite….ako pokushate da zeznete stubic dok se erektuje i mislite da ce te ga rasturiti jer vi imate besna kola, vodite rachuna da konshtrukcija tog uredjaja ima daleko besniju fiziku.

 5. Sombrero kaže:

  Umesto tih hidraulicnih stubova postoje daleko jeftiniji i vrlo svrsishodni metalni stubici sa universalnim kljucem. Svako ko je ovlasten, hitna pomoc, policija, varogasci, poseduje odgovarajuci kljuc pomocu kojega preklopi barijeru i stvar je resena. Sto se tice liferantskih vozila postoje vremenska ogranicenja u kome mogu da izliferuju robu. Ukoliko nisu u mogucnosti da se pridrzavaju vremena predvidjenim za dotur robe u prodavnice, onda neka nose robu na ledjima ili u kolicima. Ostalo je sve vrlo skup i nepotreban luksuz. Pre svega jer se takvi hidraulicni stubici relativno cesto kvare i u nekim (cestim) situacijama se ne mogu spustiti bez dolaska odgovarajuceg servisera. Vreme za dolazak servis-majstora i duzinu opravke, eventualno cekanje na rezervne delove, pripadnici hitne pomoci ili vatrogasci mogu da prekrate igranjem tablica.

 6. Ombre kaže:

  To treba da se uradi i na radijalcu, Trg Jakaba i Komora. Svi sa pijace i oni koji rade u centru grada svoja vozila parkiraju tamo, pa stanari nemaju gde svoja vozila da parkiraju.

 7. easy58 kaže:

  Weng chun iđi u kinu tek koliko da vidiš gde se sve vozi bicikla ako ti već ona smeta i ne lupaj po Paliću jer je tamo vožnja tih raznoraznih pedalskih čuda jedna od najznačajnijih turitičkih ponuda. Razmisli o tom al glavom !!!!

 8. Lebara kaže:

  Brate easy58 kinez je mislio kako svi sa autima tamo ulaze a ne biciklama kapiras?

 9. Use poda se kaže:

  Sta vam vredi stubici za Korzo kad Engelsovu stitite i snabdeva se preko Korzoa.Znaci Stubici se spuste i onda protutnji vozilo za Boss jer Boss je bitniji od Korzoa.Molim Vas vise,pocistitite grad od idiota.

 10. Tanja Adamovic kaže:

  Opet se ulaze gde nije potrebno,a ima potrebnijih stvari kao npr.ta fontana i još mnogo rupa po gradu treba popraviti ne zakrpiti.Samo da nije opet neko pranje para.

 11. Sofronije kaže:

  Skupe investicije – veće provizije nekome u džep ! Pa bolje uklonite zelenu fontanu, napunite rupu i popločajte, imamo ruglo u centru grada, a neki se bogate na ovakvim glupostima !

 12. Use poda se kaže:

  https://www.espreso.rs/vesti/beograd/419787/prijavite-rupu-u-dva-jednostavna-poteza-mali-korak-za-beograd-i-espreso-rs-ali-veliki-za-vas-auto-uputstvo

  Hvala Subotici sto sledi primer Beograda pa ce resavati i svoje rupe,tj nece dozboliti da Subotica bude ruzna

 13. PIJANDURA kaže:

  Al ce neko tu fino da se uklopi, ima da padne neko nemacko vozilo iste nedelje..

OSTAVITE KOMENTAR