Pokušaj krijumčarenja starina

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš 08.11.2012. godine, sprečili pokušaj krijumčarenja velike numizmatičke kolekcije od preko 600 različitih predmeta među kojima su kovanice, papirni novac, stare poštanske markice i sl.

 

Kolekcija je otkrivena na ulazu u Republiku Srbiju u automobilu koji se našao u traci namenjenoj za dolazak putnika koji nemaju ništa da prijave  carinskoj kontroli. Pomenutim vozilom, marke ”Daimler Chrysler” nemačkih registarskih oznaka, upravljao je kanadski držljanin mađarske nacionalnosti koji je putovao sam na relaciji Nemačka-Srbija.

 

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, odgovorio je da ima samo lični prtljag. Detaljnom kontrolom, koja je vršena u saradnji sa graničnom policijom, pronađena je velika numizmatička kolekcija.

 

Roba se nalazila u prtljažniku u torbici sa servisnom knjigom i na prednjem sedištu ispod ličnih stvari, a u unutrašnjem džepu jakne ovog putnika otkriven je i album za kovani novac sa 54 stare kovanice raznih valuta.KOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Šta ga čeka po zakonu koji je prekršio,novčana kazna?
     

OSTAVITE KOMENTAR