Pokušali da krijumčare poštanske markice i novčiće

Zajedničkom akcijom carinika i pripadnika pogranične policije, na graničnom prelazu Horgoš, juče je sprečen pokušaj krijumčarenja 14.816 poštanskih markica i 97 starih novčića u Srbiju.

kolekcija Horgoš

U saopštenju Uprave carina, navodi se da je tokom detaljne kontrole vozila, u prtljažnom delu vozila otkriveno je sedam kartonskih kutija, od kojih je u dve nađeno 27 albuma sa poštanskim markicama, dok se u preostalih pet nalazilo 97 novčića. Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, markice i novčići su privremeno zadržani i biće poslati na veštačenje, nakon čega će biti utvrđena njihova vrednost.

 

Tokom kontrole kombi vozila marke "mercedes sprinter", bugarskih registarskih oznaka, kojim je putovalo troje bugarskih državljana na relaciji Holandija – Bugarska, pa se pretpostavlja da je njihova namera i bila da poštanske markice i novčiće prenesu u Bugarsku. Vozilo je zaustavljeno u "zelenoj traci", koja je predviđena za putnike koji nemaju šta da prijave, pa su u skladu sa tim, carinicima na pitanje da li imaju nešto da prijave za kontrolu, odgovorili odrečno.Uprava carina podseća da je pre samo mesec dana na tom graničnom prelazu, sprečen pokušaj da iz Srbije bude izneto 2.000 poštanskih markica.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR