Pola tuceta Osiječankama

Druga ovogodišnja utakmica između Osijeka i Spartaka odigrana je na igralištu Gradski vrt, po hladnom i kišovitom vremenu, na odličnom terenu sa veštačkom travom.

 

I pre nego što je počela, znalo se da današnja utakmica neće biti kao ona od pre nedelju dana. Nekoliko ključnih igračica Osijeka u utakmicu je ušlo pod prehladom i sa visokom temperaturom. S druge strane zdravstveni bilten “golubica” je bio povoljan, a i motivacija im nije manjkala nakon poraza u Budimpešti.

 

Utakmica je počela u žestokom tempu s blagom dominacijom Spartaka, ali se Osjekove brzonoge “zečice” nisu predavale i bile su stalna prikrivena opasnost po Spartakov gol.

 

U 16. minutu dugonoga Gael snažno šutira sa ivice šesnaesterca i postiže prvi pogodak za Spartak, a šest minuta kasnije Falon se probija po desnoj strani i povisuje rezultat na 0:2. Rezultat je smanjila Maja Joščak iz kaznenog udarca i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

 

U drugom poluvremenu Spartak u igru uvodi Jelena Čanković koja postiže dva brza pogotka, a da zlo po Osijekovu golmanku bude veće, neuspela ofsajd zamka je dala priliku Aleksandri Savanović da se i ona bez velikog truda upiše u listu strelaca. Konačan rezultat postavila je Jelena Čanković svojim trećim pogotkom.

 

ŽNK Osijek – ŽFK Spartak 1:6 (1:2)

Za ŽFK Spartak su nastupile: Ljiljana Gardijan, Marija Ilić, Kristina Krstić, Milena Nikolić, Violeta Slović, Gaelle Deborah Enganamouit, Claudine Meffometou Tcheno, Duška Živković, Aleksandra Savanović, Jelena Čanković, Marija Radojičić, Ana Ivanov, Jelena Marenić, Željka Radanović, Nikoleta Nikolić, Jelena Čubrilo, Sanda Malešević i Stefana Daničić i Tijana Krstić.

Golove su postigle: Gael (16′), Meffometou (22′), Joščak (27′)-ŽNK Osijek, Čanković (50′, 55′ i 80′), Savanović (57′).KOMENTARI

 1. dasHHa kaže:

  Ispravak: Utakmica je igrana na pomocnom terenu stadiona Gradski Vrt.

  Osijek ima sportski kompleks Gradski Vrt koji ukljucuje Atletski Stadion,zatvorenu Dvoranu,pomocne terene.

  U izgradnji je kompleks bazena i trebaju poceti radovi na rekonstrukciji Atletskog stadiona u fudbalski stadion. Pomocni teren na kojem su igrale fudbalerke Spartaka ce se rekonstruisati u Atletski stadion(pomocni fudbalski)

  Trenutan izgled Gradskog Vrta:

  Planirani fudbalski stadion i atletski/pomocni stadion:

  Planirani Bazen

 2. Šminker Drinker kaže:

  dasHHa je u pravu.

  U izveštaju se omakla ta mala nepreciznost, ali dobri poznavaoci prilika (kao što je dasHHa na primer) znaju da je podloga na stadionu Gradski vrt travnata i da u tom kompleksu postoji samo jedan teren koji ima podlogu sa veštačkom travom… pa se ipak može izvući zaključak o tačnoj lokaciji odigravanja utakmice.

  Hteo sam iskoristiti priliku da kažem kako su dugogodišnja nebriga i nestručnost, onih koji su se “brinuli” o Gradskom stadionu u proteklih par godina, doveli do situacije da je stadion postao nepodesan čak i za odigravanje prvenstvenih utakmica.    

  Plave golubice su prisiljene, upravo zbog loših i terena i nepostojanja terena sa veštačkom travom, da sve prijateljske utakmice u zimskom periodu igraju u gostima – u Osijeku, Budimpešti, Segedinu…

  Nadam se da ćemo i mi jednog dana biti dovoljno bogati da umesto one šljake napravimo teren sa veštačkom travom. Do tada možemo samo da se “tešimo” ovako lepim rezultatima.

  Bravo Spartak!

 3. Lansky kaže:

  Ako baš gledamo detalje, u izveštaju ne piše stadion Gradski vrt, nego igralište.
  Najpreciznije bi bilo : na pomoćnom igralištu stadiona u Gradskom vrtu ili kako kaže DasHHa : pomocnom terenu stadiona Gradski Vrt.

OSTAVITE KOMENTAR