Pola veka radničke sportske olimpijade Vojvodine

Kupom Vojvodine 2018. koji je održan od 26. avgusta do 9. septembra  završena je i poslednja provera takmičara i organizatora pred 12. Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine.

Prema brojnosti ekipe i osvojenim rezultatima, Region „Severna Bačka“, koji čine Subotica, Bačka Topola, Mali Iđoš i Kanjiža, ozbiljan je favorit.

Na kupu je učestvovao 131 takmičar iz ovog Regiona i osvojeno je 11 prvih, devet drugih i devet trećih mesta, čime mu je potvrđena titula prvaka u ukupnom plasmanu sa kupa Vojvodine 2016.

Subotičani, kojih je u ovoj ekipi bilo 78, osvojili su 7 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzane medalje.

Nepobedive odbojkašice: “Prosveta” Subotica

Region „Severna Bačka“ kontinuirano je na prvom mestu u ukupnom plasmanu već sedam godina i još se samo čeka da na predstojećoj Olimpijadi koja će se održati sredinom naredne godine u Bečeju i Novom Bečeju potvrdi titulu šampiona sa prošle 11. Sportske olimpijade radnika Vojvodine.

„Radnici i dalje veoma rado učestvuju na sportskim takmičenjima i broj učesnika na olimpijadi, koji se kreće oko dve hiljade, nije se znatno smanjio u odnosu na neka sretnija vremena. To pokazuje da radnici vrednuju značaj ovakvog vida druženja, opuštanja i ulaganja u svoje zdravlje i vitalnost. U Regionu „Severna Bačka“ negujemo taj sportski duh kroz stalno organizovanje sportskih druženja i takmičenja što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Još kada bi i poslodavci novih preduzeća prepoznali dobrobit ovakvih aktivnosti obezbedili bismo siguran nastavak vredne tradicije radničkog sporta – kaže Ljubomir Obradović, predsednik Regionalnog društva za radnički sport „Severna Bačka“.KOMENTARI

  1. Realan kaže:

    Koji radnici? Kakva demagogija!

OSTAVITE KOMENTAR