Pola vozila Hitne pomoći van funkcije

Dr Mihaela Budimski, koja je u Domu zdravlja zadužena za odnose s javnošću, kaže da su vozila stara oko osam godina i da više njih nije u funkciji.

Hitna-pomoc-Subotica

“Transportne ekipe zbog tog problema ne mogu da prevoze pacijente u potrebnoj meri, a popravka zahteva duže vreme. Mesečno obave oko 800 transporta pacijenata u lokalu, i još 150 u druge medicinske centre u Novom Sadu, Beogradu, Kanjiži…Vozila pređu i više od 36.000 kilometara za mesec dana”, navodi dr Budimski ističući da je veliki pritisak zbog većeg broja poziva u dispečerskom centru.

Za minimalan proces rada u Subotici potrebno je bar 11 vozila.

 

021.rsKOMENTARI

 1. Sojic kaže:

  Osam godina pa njima staro i uništeno,sta bi oni svake godine nova vozila!!! Za njih je zaprega

 2. ivan kaže:

  Sojic
  Jedna od losih strana interneta da svaka b..a moze da iznese svoje misljanje. Ponekada mislim da ovo komentarisanje treba zabraniti posto sluzi samo za necije javno izivljavanje.
  A tebi predlazem ako imas kola samo mesecno da predjes 3600 km (sto je manje od kilometraze hitne) i to vecinu tako da sednes makar4 puta dnevno u njega upalis ga i gas do daske ( jel svi mi volimo da hitna dodje brzo do nas). A onda cu ja tebe pitati nasta tvoj auto lici posle osam godina.
  Jos da dodam neradim u hitnoj ali se makar malo razumem u automobile.

 3. Pametnjaković kaže:

  Hitna Pomoć ne bi trebala pod normalnim uslovima uopšte da ima briga i da razmišlja o dotrajalosti vozila koja koriste za intervencije.
  Država treba Hitnoj Pomoći da obezbedi besprekorna vozila koja u svakom momentu mogu da upale i u maksimalno brzom vremenu stigne na mesto gde treba da se pruži prva pomoć.
  Sojiću, komentar ti je zlonameran.
  Zamisli da nedaj Bože tebi treba njihova hitna intervencija, a oni tebi dođu sat vremena kasnije, zato što nisu mogli upaliti vozilo.
  Oni treba da imaju maksimalno 3 godine staro vozilo, koje posle ide na prodaju ili u upotrebu tamo gde nije bitno za koje vreme će se stići do cilja.

 4. laki kaže:

  uvek je hitna iz subotice imala najvise problema sa doniranim vozilima i aparatima . Prvo su u Bgd pa u drugim centrima baravili reviziju i dodelili vozila i ostale uredjaje i aparate . Sramota od strane republickig centara koji su oteli iz Subotice i Vijvodinee odneli idneli sve sto je i valjalo pa i sto i sada valja . Kako otimaste novce tako i ovo !!!

 5. stormwatch kaže:

  Vozni park hitne medicinske pomoci treba da se obnavlja NAJKASNIJE svake dve godine, to su vozila koja za kratko vreme predju vise stotina hiljada kilometara i koja moraju non-stop da su u savrseno ispravna jer prvenstveno od ambulantnog vozila zavisi prva pomoc pacijentu. Ne kenjajte mnogo o hitnoj pomoci Subotice, jer je sve sto drzi Suboticu zivom upravo ta hitna pomoc i vatrogasci.

 6. Ccc kaže:

  Lažete čim zinete, i možete ljudima oči… Pa i dok su vam vozila bila ganc nova pre 8 godina ja sam svoju suprugu morao sam da donosim u hitnu, dok su sva ta vozila uredno bila parkirana u dvorištu, jer vi navodno niste imali “slobodna vozila”!?!??!
  A kad smo konačno stigli sa taksijem do vas, dežurni lekar je promilio svoje krmeljave okice iz mračne sobe i zevajuci nas dočekao..
  Sve sami lažovi i neradnici…
  A šlag na tortu je bio kad je prelistavao neku knjigu, da bi odlučio kakva lek da nam prepiše. ..
  Daj boze da isti takvi na isti takav način, i o vama vode brigu kad se vi budete razboleli…
  Bando korumpirana!!!

 7. ludak kaže:

  Ne znam da li su kola hitna pomoci u kvaru ali ova Budimski je lepa zena to je sigurno

OSTAVITE KOMENTAR

+ 51 = 56