Polako buđenje iz zimskog sna

Čim zima malo popusti, gradilišta širom grada se u većoj ili manjoj meri aktiviraju. Zimski san nije dugo trajao, jer se betoniranje može raditi čim temperatura pređe nulu.

Za početak, panorama Subotice sa jedne od zgrada na Prozivci. U slabo izgrađenom delu grada od Prozivke do centra, tu i tamo iskoči po koja višespratnica, nastala u poslednjih deset godina.

Slika

Na samoj Prozivci, koja je poslednjih godina najatraktivnija za izgradnju, trenuto postoji samo jedno gradilište, i to kompanije DG u Blaška Rajića.

Slika

Betonski stubovi prizemlja su izliveni, a na objektu se pripremaju da izliju i prvu ploču, što će se najverovatnije desiti iduće nedelje.

Slika

Još jedno gradilište je u pripremi. Radi se o gradilištu kompanije "Profit" u ulici Matije Gupca, pored već izgrađenog objekta. Radovi na ovom objektu će startovati za otprilike mesec dana.

Slika

U samom centru grada, najaktivnije gradilište je svakako ono u Vase Stajića, gde je zgrada u potpunosti zatvorena.

Slika

Iza Otvorenog Univerziteta se prikuplja dokumentacija za početak gradnje nove ugaone višespratnice kompanije "Razvoj Janić". Otvaranje gradilišta se očekuje za koji mesec.

Slika

U centru grada se vrši i par rekostrukcija, a jedna od njih je rekonstrukcija pasaža u Štrosmaerovoj ulici. "Bau-Plan" pored izgradnje novog objekta vrši rekostrukciju susednog, kojem nedostaje nova fasada. Pasaž je popločan i ukrašen zelenilom.

Slika

Detalj sa glavne pošte. Pošto su radnici skinuli zaštitnu mrežu, mogli su se primetiti novi gipsani ukrasi identični starim.

Slika

Kod Nepkera, kompanija "Vior" radi na svojoj višespratnici.

SlikaKOMENTARI

  1. Filip kaže:

    Sto ne uslikaste plastenik u Bore Stankovica, da ljudi vide to graditeljsko cudo. Nemojte biti selektivni.

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: