Policajci na Paliću pronašli izgubljenog dečaka (4)

Zahvaljujući Davoru Šnaderbeku i Danilu Vlajiću, policajcima Policajske uprave Subotica, četvorogodišnji dečak koji se izgubio na Paliću je bezbedan i ponovo u sigurnim rukama.

Dok je dete mirno spavalo u naručju policajca, sat i po trajala je potraga za majkom koja je potpuno izbezumljena tražila svoje dete.

Bio je dovoljan samo jedan trenutak nepažnje da se mališan izgubi iz vida starije sestre (14) kojoj je poveren na kratko čuvanje dok je majka učestvovala u programu manifestacije “Urbanovi dani” prošle subote na Paliću.

Tog dana na Paliću, uz obalu jezera bilo je oko hiljadu posetilaca koji su pratili program na Velikoj terasi i “Zlatni kotlić Palića”. Oko 14 časova policajac Šnaderbek je patrolirao kod Ženskog štranda.

– Primetio sam dečaka kako stoji sam. Dečak je bio uplašen i plačući je dozivao majku. Kada sam mu prišao odmah je pružio ruke prema meni, kao da je video u meni sigurnost. Uzeo sma ga u naručje, zagrlio me je i ubrzo mi je zaspao u naručju – kaže Davor Šnaderbek.

U međuvremenu su se i drugi policajci angažovali da bi pronašli roditelje dečaka. Obilazili su obalu, obraćali se ljudima preko razglaza, a u potragu su krenuli i zaposleni u preduzeću “Park Palić”.

– Dok je drama trajala dete je spavalo kolegi u naručju. Stigao sam i ja, obilazili smo sve od Ženskog štranda do broda. Sa bine kod broda na razglasu smo objavili da smo pronašli dete bez staratelja ili roditelja. Obavestili smo Centar za socijalni rad. Sva sreća mališan je spavao i svu tu dramu nije čuo ni video – kaže policajac Danilo Vlajić.

Pomislili su i da je dete možda izašlo iz jednog od mnogobrojnih smeštajnih objekata na Paliću i zato su pozvali kolegu koji je redom zvao sve hotele i vile da proveri da li je neko od gostiju prijavio nestanak deteta.

– Sve je bilo bezuspešno. Veliki broj građana nam je prilazio i čestitao. Zahvaljivali su nam se, čestitali, slikali nas i nudili su hranu za dečaka. Kada je stigla radnica Centra za socijalni rad i kada smo krenuli prema automobilu da bi dečaka zbrinuli, na parkingu smo videli majku. Bila je jako zabrinuta, u šoku, plakala je i odmah smo shvatili da je to ona – ispričao je Vlajić.

U razgovoru sa majkom su saznali da je bila učesnica manifestacije, a dete je poverila starijem detetu.

– Njena ćerka se igrala sa mlađim bratom i igrajući se žmurke dete se udaljilo i izgubili su se jedno od drugoga. I devojčica je bila u potrazi za bratom, ali svi su bili uplašeni.

Najvažnije je da je dete vraćeno majci živo i zdravo. Ne daj bože da je upao u jezero – zaključuju policajci.

Policajce je zabrinula mogućnost da se i roditeljima nešto desilo.

– Svašta nam je prolazilo kroz glavu. I najgore… Pogotovo što nije bilo nijedne prijave nestanka. Kolega Davor ima troje dece, ja imam dve ćerke. Znamo kako je to i sve bi učinili da zaštitimo decu – zaključio je Danilo Vlajić.

 

BLICKOMENTARI

  1. Msm kaže:

    Najzad lep zavrsetak.Cestitke policajcima.

OSTAVITE KOMENTAR