Policija objavila detalje hapšenja Čabe Dera

Izvor čeških medija detaljno je opisao kako je izgledalo hapšenje najtraženijeg profesionalnog ubice, koga su mediji prozvali “nasmejani ubica” zbog toga što se osmehivao prilikom likvidacija, prenose beogradski mediji.

– Plan je bio da policija uđe u njegovu sobu i uhapsi ga, ali je on neopaženo izašao iz sobe i otišao da se prošeta. Međutim, na recepciji je bilo nekoliko inspektora u civilu koji su glumili turiste. Kada su primetili osumnjičenog, čim je ušao u hotel, za nekoliko sekundi su, na vođin znak, krenuli u akciju – rekao je izvor čeških medija i dodao da su oni još u decembru 2018. od mađarskih kolega dobili informacije o ovom opasnom kriminalcu, te da su ga desetak dana pre hapšenja locirali.

Policajac koji je učestvovao u hapšenju Dera rekao je tamošnjim medijima da su on i njegove kolege bili iznenađeni njegovom smirenošću i saradnjom.

– Kada su mu kolege u civilu prišle, on je prebledeo, videlo se da mu nije svejedno. Ubrzo nam je objasnio da je u prvom trenutku mislio da smo članovi suprotstavljene kriminalne grupe i da smo došli da ga ubijemo. Kada je shvatio da je u toku policijska akcija i da je zapravo uhapšen, ponašao se korektno i nije se opirao. Videlo se da mu je laknulo, čak se i osmehivao. Rekao je da poštuje našu vlast i da zna zbog čega smo došli. Takođe, rekao je da je svestan činjenice da je gotov – istakao je policajac.

Sagovornik čeških medija navodi da je Der kod sebe imao lažna dokumenta vrhunskog kvaliteta.

– Njegov falsifikovani pasoš je toliko verna kopija da redovnom kontrolom policijskih službenika ne bi bilo moguće utvrditi da je u pitanju lažni dokument – rekao je izvor čeških medija.

 

Republika: D.K.

 KOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Sto vise detalja, mm

  2. Mister No kaže:

    Lepo se ponašao tokom hapśenja. Možda će ga pustiti da se brani sa slobode. 🙂

OSTAVITE KOMENTAR