Policija pojačano patrolira Tavankutom, 22 migranta premeštena u Prihvatni centar

Nakon što su se Tavankućani prošle nedelje žalili na veći broj migranata koji borave u selu i na okolnim salašima, Policijska uprava pojačala je prisustvo patrola u naselju, a policijski službenici, zajedno sa graničnom policijom, intenzivno obilaze i celokupno područje uz granični pojas sa Mađarskom. Zahvaljujući tome, uočena su 22 migranta u Tavankutu i Ljutovu, koji su potom premešteni  u Prihvatni centar u Subotici. Ekipa TV Subotice pričala je sa meštanima, koji potvrđuju da je situacija sada bolja.

Policija je osim 22 ilegalna migranta locirana u Tavankutu i Ljutovu, zatekla još 43 migranta na području Makove sedmice, Hajdukova, kao i na Železničkoj stanici u Subotici. Oni su takođe smešteni u Prihvatni centar.

Pripadnici subotičke policije i granične policije nastaviće obilazak naseljenih mesta duž graničnog pojasa prema Mađarskoj, poručuje sagovornik lokalne televizije i dodaje da saobraćajna policija u saradnji sa republičkim inspektorima za saobraćaj radi na pojačanoj kontroli taksi prevoznika i lica koja prevoze.

Iz Policijske uprave navode i da u rešavanju problema migranata  imaju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, Komeserijatom za izbeglice i volonterima Crvenog krsta.


TV SuboticaKOMENTARI

 1. Petar G. kaže:

  Čuva li iko taj prihvatni centar? Može li se obezbediti kapija i ograda tog centra? Postoji li način da ih se spreči da ga napuštaju kako im se prohte? Šetaju se gore dole po celom gradu i prigradskom području bez dokumenata. Bez adrese, regulisanog boravišta ili prebivališta. Mogu da urade šta god hoće, da počine bilo kakav zločin ili prekršaj. Ama baš niko ih za to ne može goniti jer se ne zna ni ko su ni odakle su.
  Policija sakupi migrante, istovari ih tamo u taj centar. Oni sutradan ponovo u Tavankut i na Makovu. Bacanje para na gorivo za ta policijska kola i policijske dnevnice.
  Ne krivim policajce koji rade kako im se kaže i šta im se naredi. Iz razgovora sa nekima od njih znam da su im ruke vezane i da i njima smeta trenutna situacija isto kao i građanima.
  Krivim nesposobnu vlast koja važeće propise, pa i svaku meru koju donese, sprovodi polovično ili naopako.
  Kada sam služio vojsku granicu su čuvali graničari.
  Ko se pravio pametan da prelazi granicu van graničnog prelaza, pa naleti na patrolu ili zasedu, dobije upozorenje-Stoj. Zatim-Stani pucaću. A kad ga spraši graničar dobijao je 15 dana nagradnog.
  Ili vratite graničare vojnike na granicu, sa ovlaštenjima kao nekad. Ili proširite ovlaštenja policiji.
  Ovo kako je sad je sprdnja. Država bukvalno nema južnu granicu. A ni severnu ne bi imala da susedi nisu podigli ogradu.

 2. TAVANKUT kaže:

  Od policijski patrola ni traga, osim policajaca iz naše stanice. nikakvog tu nema pojačanja osim ako ne deluju u civilu u šta sumnjamo..tavankućani traže 24 časa prisustvo policije na malo ih ima pa ih nema nikako pa opet ima i po jedan pandur u smeni a drže od male baje do bajmočke rate alo …

 3. krista kaže:

  misti nus granicu i jedan čovik radi a ima kad nijedan a čuva tolika mista a grančari uvik su kod čule

 4. zozon kaže:

  @Petar G
  Odgovoriću samo na jedan deo vašeg komentara a šta mislim u celini o onome što ste napisali biće vam jasno odmah. Naime, vojska je sa granice “odmaknuta” na 30 km onog momenta kada su takav sporazum sa strancima postigli oni iz DOS-a posle 5. oktobra. Prema tom sporazumu vraćanja nema.

 5. (ba)laban kaže:

  @zozon

  Duvaj ga više sa tim “oni iz DOS-a”, “oni žuti”… Po tebi se svaki javšluk, nerad i neznanje aktuelnih vlasti opravdava pljuvanjem po onima koji na vlasti nisu već 9 godina. Jeb’ o vas sistem po kome sami sebe smatrate najvećim patriotama ukoliko pljunete na Đilasa ili DOS-ovce. Nešto se ne sećam da je bilo ko od tvojih omiljenih političara ratovao u ovim poslednjim ratovima, ali se zato zaklinju da ni pedalj zemlje neće nikom dati (prodati… pa možda). Ustvari, lažem, Vučić je bio u vojsci i ratovao, bar tako on kaže, samo niko ne može da se seti gde i kad je to bilo.

 6. amacak kaže:

  “vojska je sa granice “odmaknuta” na 30 km onog momenta kada su takav sporazum sa strancima postigli oni iz DOS-a posle 5. oktobra”

  prvo, vojska je odmaknuta recipročno, dakle i sa druge strane, u smislu stacioniranja u kasarnama. u slučaju potrebe može da se nađe i uz samu granicu kao što je bilo pre godinu dana kada su bili i na graničnim prelazima i u gradu i prihvatnom centru za naše sugrađane koji su se vratili iz inostranstva.

  drugo, ovo stalno kukanje oko DOSa je providni izgovor koji se koristi kada ofgovara narativu. što ne spominješ da je i industijska zona nastala u vreme DOSa?

 7. Bob kaže:

  SVE JE LAZ!!!!!!!! U Tavankutu i dalje ima migranata!! I to u centru kao i u Gornjem na Karauli.

 8. Joca kaže:

  Sombor taxi u misicevu istovara migrante kod Patenta koji odlaze za skenderovo tj.u Gornji tavankut

OSTAVITE KOMENTAR