Policija rasvetlila slučaj zapaljenih automobila

U brzoj akciji subotička policija je rasvetlila slučaj “zapaljenog automobila” na Prozivci.

 

Subotički policajci su pronašli osobu koja se sumnjiči da je zapalila automobil marke “Ford fijesta” na Prozivci.

– Pripadnici Policijske uprave u Subotici lišili su slobode G.D. (1980) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju i krivično delo izazivanje opšte opasnosti. U saopštenju policije  se navodi da se osumnjičeni  tereti da je oštećenom, u dva navrata pretio, primoravajući ga da mu preda novac, kako bi za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist, nakon čega mu je juče oko 03.00 časa posle ponoći, zapalio putnički automobil na parking prostoru zgrade u ulici Beogradski put 85, kada su oštećena još četiri vozila. G.D. će uz odgovarajuću krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Subotici – piše u saopštenju.

 

Da podsetimo, prilikom požara oštećeno je ukupno pet automobila na parkingu.KOMENTARI

 1. klara agatic kaže:

  Bravo za policiju e sada sud treba da se pokaze da su ekspeditivni i da nece slucaj stojati u fioci godinu dana ili se godinama vuci po sudovima ili sa nekom smesnom kaznom reda radi…..jer nije dovoljno da policija radi svoj posao ako se akteri ubrzo pustaju na slobodu a sitni prestupnici koji se nisu vezali pojasom u svom autu se posteno kazne

 2. BELA kaže:

  Kad moze da se objavi ime dekana Medicinskog fakulteta u Nisu, osumnjicenog za neznamtijasta, zasto je iznjudjivac novca i izazivac opste opasnosti , zasticeniji od doktora medicinskih nauka, pa mu objavljuju samo inicijale???!!!

 3. Korisnik kaže:

  Neko reče juče “.. eksplodirao mu akumulator..”, i još se smejao vesti..

 4. pandur kaže:

  ma da…
  Zapravo su samo priveli osobu za koju im je oštećeni rekao…
  Uvek se setim kako je Dačić na TV se hvalio da je pronađen lopov bicikla kojim je Japanac obilazio svet. Da bi posle saznali da se javio sam… Toliko o efikasnosti. 

 5. stefan kaže:

  čudo

 6. stefan kaže:

  ja sam bio tamo.

 7. JEDAN JEDINI kaže:

  Milica Barašin? Uskoro se navrsava tri godine od nesretnog slucaja!!!!

 8. stormwatch kaže:

  Verovatno je taj koji se smejao i imao neke veze sa slucajem, bravo za Policiju u ovoj akciji ali ovo je sve jadno i bedno nasprm desetina kriminalnih slucaja koji se svaki dan desavaju u gradu a ostaju nereseni. Imate vi Policijo mnogo, mnogo tezih slucajeva da ih brzo resavate. Ajde na posao.

 9. laki kaže:

  Korisnik:

  Neko reče juče „.. eksplodirao mu akumulator..“, i još se smejao vesti..

  Da, beše to neki Čarli-budaletina.

   

 10. laki kaže:

  stormwatch:

  Verovatno je taj koji se smejao i imao neke veze sa slucajem, bravo za Policiju u ovoj akciji ali ovo je sve jadno i bedno nasprm desetina kriminalnih slucaja koji se svaki dan desavaju u gradu a ostaju nereseni. Imate vi Policijo mnogo, mnogo tezih slucajeva da ih brzo resavate. Ajde na posao.

  Nerešenih kriminalnih, privrednih i svakakvih slučajeva ima koliko ti srcu volja… Međutim nije tu da ne radi samo policija, ne rade ni inspekcije, ni sudovi… sve je to leglo korupcije, gde su zaštićene vrste tatini sinovi, prijatelji i rodbina političara i funkcionera, prijateljev prijatelj itd. itd… Jedino odgovaraju i bivaju kažnjavani oni koji su najpošteniji i nemaju nikakvu “štelu”. Neka neko kaže ako misli da lažem, ali, nažalost, stanje je baš takvo. A sad brzo čitajte ovo što ću da napišem, jer će, najverovatnije, moderator pod nečijim pritiskom ukinuti ovaj komentar.

  Hoćete li jedan svež primer za NEDELOVANJE Inspekcije rada? Evo ga:

   

  Vlasnik jedinih besplatnih lokalnih oglasnih novina U Subotici me je držao neprijavljenog na poslu oko dva meseca. Svi dobili platu, ja nisam. Pitam ga, a on drsko odgovara, “Pa nisi ti još ništa zaradio”. Prijavim ga inspekciji rada i tu sledi kulminacija slučaja: PROGLASILI SU SE NENADLEŽNIM ZA RAD NA CRNO! Saznao sam da vlasniku leđa čuva jedan od političara iz vlasti, pa se ovaj sasvim opustio, kao ne može mu niko ništa. Toliko o totalnoj borbi protiv korupcije. Podneo sam žalbu Ministru za rad i socijalna pitanja, al’ se ni više od četrdeset dana niko nije oglasio nekom vrstom odgovora, zaključka ili rešenja, mada im je to zakonska obaveza. Svi te upućuju na tužbu sudu, gde treba da se ostavi stotinjak € za sudske takse, a epilog se zna – kao i sa početka ovog komentara, stradaće običan smrtnik bez veza i poznanstava, bez obzira na silne Zakone, pravilnike i sve ostalo što je izglasano u Republičkoj Skupštini.

  Tako prijava postoji samo na papiru, a da je rešava nema ko. Zamažu nam oči sa dva-tri rešena slučaja, podelimo posle toga zaslužnima “partizanske spomenice” i zaključi se da imamo najbolju policiju i pravosuđe na svetu.

  Potrošiće više vremena na mene i pre će mene da hapse zbog ovog komentara nego što će da se troše na ubice, lopove, prevarante, falsifikatore, švercere… Pa, možda su i u pravu? Možda ovim komenrarom podrivam trulež ovog sistema, koji je, nažalost, postao većina. Ali, kasno je, sad sam već pritisnuo taste…………

 11. stormwatch kaže:

  E laki laki….tvoj slucaj je onda prilicno lak….ja kada na jednom drugom sajtu pomenem moj slucaj od pred 10 godina i dan danas je odma cenzurisan….radio sam dan i noc mesecima na jednoj poznatoj subotickoj TV….bas u vreme kada su bili izbori, pa ti izbori nisu uspeli pa su opet bili ponovljeni izbori, svaki dan sam u proseku imao oko 15 radnih sati, Subotom oko 10 sati. Gospodin vlasnik je svako vece kako mu dodje koji politicar obecavao nama pred njima kako ce “Momci, sve ovo sto radite biti isplaceno kao prekovremeni rad”…na sta su mu svi govorili kako je to “primer dobrog poslodavca”, “postenog coveka”, “nade za bolju buducnosti”…sva gostovanja tih politicara je on dobro naplatio bez i jednog dinara duga od strane tih svih stranaka, i ponovljene izbore naravno, a kada je trebao nas da plati naravno da nas nije isplatio nego je ta plata jos i kasnila mesec dana i onda je rekao da dobijamo odjednom DVE plate ali za prekovremeni rad NEMA PARA. E vidi kako smo dobili dve plate – prvo nas je jednog po jednog pozvao kod sekretarice gde su vec bile pripremljene koverte ali da bi je dobio morao si da se potpises da si primio dve cele plate, kada si potpisao dobio si kovertu u kojoj je bila jedna i po plata. Ja sam direktora pitao posto niko drugi naravno nije smeo “a gde su sve one pare koje ste obecavali za prekovremeni rad? Pa niste nam cak ni isplatili ono sto smo potpisali da smo isplatili”….na to je stigao odrican odgovor “STOKO!”…meni je to bilo dovoljno da se momentalno pokupim i odem sa tog usranog “radnog mesta”….posle sam saznao da nismo bili ni legalno prijavljeni kako je dogovoreno, nego smo bili prijavljeni preko neke studentske zadruge i da je preko tog mog imena tamo proslo par miliona dinara na konto moje zarade….eto ti sad…

 12. laki kaže:

  stormwatch:

  E laki laki….tvoj slucaj je onda prilicno lak….ja kada na jednom drugom sajtu pomenem moj slucaj od pred 10 godina i dan danas je odma cenzurisan….radio sam dan i noc mesecima na jednoj poznatoj subotickoj TV….bas u vreme kada su bili izbori, pa ti izbori nisu uspeli pa su opet bili ponovljeni izbori, svaki dan sam u proseku imao oko 15 radnih sati, Subotom oko 10 sati. Gospodin vlasnik je svako vece kako mu dodje koji politicar obecavao nama pred njima kako ce „Momci, sve ovo sto radite biti isplaceno kao prekovremeni rad“…na sta su mu svi govorili kako je to „primer dobrog poslodavca“, „postenog coveka“, „nade za bolju buducnosti“…sva gostovanja tih politicara je on dobro naplatio bez i jednog dinara duga od strane tih svih stranaka, i ponovljene izbore naravno, a kada je trebao nas da plati naravno da nas nije isplatio nego je ta plata jos i kasnila mesec dana i onda je rekao da dobijamo odjednom DVE plate ali za prekovremeni rad NEMA PARA. E vidi kako smo dobili dve plate – prvo nas je jednog po jednog pozvao kod sekretarice gde su vec bile pripremljene koverte ali da bi je dobio morao si da se potpises da si primio dve cele plate, kada si potpisao dobio si kovertu u kojoj je bila jedna i po plata. Ja sam direktora pitao posto niko drugi naravno nije smeo „a gde su sve one pare koje ste obecavali za prekovremeni rad? Pa niste nam cak ni isplatili ono sto smo potpisali da smo isplatili“….na to je stigao odrican odgovor „STOKO!“…meni je to bilo dovoljno da se momentalno pokupim i odem sa tog usranog „radnog mesta“….posle sam saznao da nismo bili ni legalno prijavljeni kako je dogovoreno, nego smo bili prijavljeni preko neke studentske zadruge i da je preko tog mog imena tamo proslo par miliona dinara na konto moje zarade….eto ti sad…

  Verujem ti i po pitanju prijave rada, a takođe i po pitanju bezobrazluka poslodavaca. Danas svaka “šuša” može da postane biznismen bez trunke odgovornosti pred Zakonom. Normalno je da uvek ispašta radnik, a gazda strpa lovu u džep i bez ikakvih konsekvenci zatvara firmu i odlazi kad mu se prohte. Inspekcije i službe zadužene za evidenciju rada su prisutne, izgleda, samo radi reda i radi podizanja plate.

  Radi nekih bankovnih evidencija pre neki dan sam podigao u fondu PIO ispis podataka o mojem dosadašnjem PIO osiguranju. Kad sam ga pregledao i utvrdio da ima izvesnih neslaganja u odnosu na evidenciju iz radne knjižice, pozvao sam službenicu u fondu, koja mi je ‘ladno rekla da se radna knjižica vodi pro-forme i da podaci u njoj uopšte nisu bitni, nego samo podaci u listingu PIO. Po tome ispada da bi, radi sopstvene sigurnosti, zaposleni posle uplate mesečnih primanja svaki put trebao da ide da proveri da li je poslodavac izmirio sva dugovanja prema njemu po osnovu Zakona.

  Svašta! Za čega li postoji onda ova masa zaposlenih u svim tim (nepotrebnim) službama?

 13. jasso kaže:

  Laki i Stormwatch,a gde su imena i medija u kojima ste radili i vlasnika ili direktora tih medija,ovako samo ostaje rekla,kazala,a ako vise ne radite u njima,cega se bojite da to iznesete,pogotovo sto Stormwatch kako kaze zivi u nekoj zemlji evropske unije…

OSTAVITE KOMENTAR