Poligon u Šumicama

Mališani koji pohađaju vrtić “Šumice” od sada će ponovo na zanimljiv način moći da uče pravila saobraćaja. Postavljen je poligon koji se sastoji od semafora, zebri, saobraćajnih znakova i druge signalizacije. Poligon je poklonilo subotičko preduzeće "Selma" u vrednosti od 200.000 dinara.
U planu je da se u još dva vrtića montiraju slični poligoni. Svečanom puštanju u rad prisustvovao je gradonačelnik Saša Vučinić, kao i predstavnici policije i vaspitači.
Gradski savet za bezbednost saobraćaja ove godine je u okviru svoj programa predvideo i edukaciju naših najmlađih sugrađana u saobraćaju. Izgradnja jednog poligona košta oko 500.000 dinara sa kompletnom infrastrukturom i instalacija. Cilj je da deca kroz igru nauče koje ih sve opasnosti čekaju u saobraćaju i kakve prednosti imaju deca koja poznaju propise i pravila u samom saobraćaju.
Ovo je treći put da se otvara poligon u Šumicama. Prvi put je otvoren 80-tih godina i tada je to bila jedna od retkih ustanova u zemlji sa poligonom za saobraćaj. Prošle godine je osposobljen semafor, ali je isti veoma brzo devastiran i sada je po treći put poligon osposobljen.

SlikaKOMENTARI

 1. Glibavi kaže:

  Jesu li naglasili da se radi o kapitalnoj investiciji?

 2. djomla kaže:

  Izvanjavomo se našim čitaocima zbog neimanja fotografija sa otvaranja. Zaista smo imali želju da vam pružimo fotografije uređenog poligona ali kada smo otišli da uslikamo poligon zatekli smo ovakvu sliku.

  Slika

  Slika

  Jedini zatečeni znak na poligonu ispucalog asfalta… Ovaj u saobraćaju još nisam primećivao.
  Slika

 3. Petar kaže:

  pa sta je ovo? sramota!!!

 4. kiflica kaže:

  pa osisali su travu..eto..bash su lepo sredili

 5. Gost kaže:

  Bitno da se Vucko islikao ko na modnoj pisti. Kakav blam.

 6. giga moravac kaže:

  sklonili da deca huligani nerazlupaju semafore, pa kad narastu onda ce im sklanjati i prave semafore. Ipak je to na rizicnom mestu, kraj vrtica. 🙂

 7. Gost kaže:

  posto je montazno znaci da je prenosivo, pa mogu sledece nedelje i u zorci jedan da otvore i tako svake nedelje otvaranje po jednog poligona.

 8. Lola kaže:

  Uvek smo bili posebni, kad je u pitanju manipulacija. Obmanjivanje i sluđivanje to nam je specijalnost. Samo koliko to može da prođe, pitanje je sad?

 9. saobracajac kaže:

  posto je montazno znaci da je i odneto. nece ga huligani razlupati ali ce zato nestati.

 10. PR kaže:

  Da nije tužno, bilo bi smešno to što kažeš. Na žalost, to je naša "subotička" istina.

OSTAVITE KOMENTAR