Polovičan uspeh u odbojci

NIS Spartak – TENT 3:0 (25:20, 25:16, 25:18)

 

U derbi meču šestog kola Viner štetiše Super lige odbojkašice Spartaka su u Subotici lako došli do trijumfa protiv TENT-a. Domaće su sav posao rešile posle samo tri seta, iako se očekivao daleko jači otpor Obrenovčanki.

Retko kad se dešava da gostujući tim povede sa 8:0 na startu meča. To je bio slučaj ovoga puta u Subotici, TENT je osvojio sve poene do prvog tehničkog tajm-auta na meču, najviše zahvaljujući fantastičnim servisima Sonje Puzović.

 

Još ređe se dešava da ekipa koja je bila u tolikom zaostatku lako preokrene tok prvog seta, pa i celog susreta. E, upravo to su uspele Subotičanke, čiji je trener Damir Petković imao dovoljno poverenja u svoje igračice. Uz to, povukao je sjajan potez kad je u igru uveo Aleksandru Cvetićanin i Emiliju Antanasijević.

 

Subotičanke su razliku pravile najviđe zahvaljujući servisu i bloku, ne samo u tom prvom periodu. Upravo u ta dva elementa igre treba tražiti razloge ubedljive pobede tima Damira Petkovića. Prednjačila je Sofija Medić, koja je nanizala fantastičnih sedam blokova, ali nisu mnogo zaostajale ni Trnić sa pet asova i Helić sa četiri! Veliki doprinos trijumfu dala je i Cvetićanin (11 poena).

 

U sva tri seta domaće su kontrolisale igru i rezultat. Do drugog tehničkog tajm-auta Spartak je imao uglavnom blagu prednost, koju je do kraja svakog od tri seta samo uvećavao. U završnici TENT je ostajao bez raspoloženih igračica, pa su domaći navijači slavili zasluženu pobedu svojih ljubimica.

 

 

Spartak – Ribnica 0:3 (20:25, 23:25, 22:25)

 

Ribnica je slavila trijumf protiv Spartaka u Subotici, posle tri seta, ali daleko od toga da je do trijumfa došla lakše nego što to krajnji rezultat pokazuje. Doduše, Kraljevčani su bolje krenuli, odigrali odličan prvi set i dobili dodatnu dozu samopouzdanja – 25:20.

 

Ipak, u naredna dva seta sasvim drugačija priča, ali sa istim ishodom. U drugom periodu viđeno je dosta preokreta, vodio je domaćin sa 8:6, potom su dva poena viška imali Kraljevčani (16:14), pa je opet razlika bila na strani Subotičana (21:19). I tada je usledila završnica u kojoj su čvršće nerve imali gosti, predvođeni sjajnim Nebojšom Januzovićem – 25:23.

 

I u narednom periodu igre završnica gotovo preslikana. Opet je Spartak vodio sa 21:19, i opet su domaći tu prednost prokockali. U duelu dva kraljevačka startega ovoga puta je pobedu odneo mlađi, Boško Mačužić, dok ekipa Gorana Ilića nije osvojila ni set – 25:22.

 KOMENTARI

  1. Romantik kaže:

    Marina Zunic No.4 <3

OSTAVITE KOMENTAR