Pomera se rok za završetak velnes centra i akvaparka na Paliću

Završetak centra planiran je za polovinu novembra, ali s obzirom na epidemiološku situaciju, okončanje radova na velnes centru realno je očekivati do kraja godine – rekao je Nebojša Daraboš, direktor preduzeća “Park Palić” d.o.o. Ukupna vrednost investicije je gotovo milijardu i 100 miliona dinara.

Radovi na drugoj fazi velnes centra i akvaparka na Paliću  počeli su u martu. Tokom pet meseci, ni za vreme vanrednog stanja, radovi nisu prestali, već su se samo odvijali u smanjenom intenzitetu, rekao je Nebojša Daraboš, direktor „Park Palić” d.o.o. Objasnio je da su trenutno u toku radovi na bazenu za relaksaciju, toboganu i unutrašnjem balkonu, odnosno hodniku.

„U roku od 270 dana, negde sredinom novembra, planirali smo da završimo velnes centar, ali kako je tempo radova usporio, realnije je reći da će to biti do kraja ove godine. Ne mogu tačno da kažem, upravo zato što ne znam šta nas još čeka. Ne znam šta će doneti naredni period, ali ono što mogu ponovo reći je da se radovi odvijaju i definitivno će biti gotovi. Očigledno smo ovo leto propustili, ali ova sezona zaista ne postoji, jer bazeni ne mogu da rade. Nažalost, predviđa se i izostajanje zimske sezone. Ali to nam takođe daje priliku da se slobodno pripremimo za sledeću sezonu, 2021.” rekao je Nebojša Daraboš, direktor preduzeća “Park Palić”.

Zbog epidemiološke situacije gotovo svi planirani događaji, festivali i kongresi su odloženi, a  zbog ograničenja okupljanja zaposleni u ugostiteljstvu mogu se odreći prihoda od organizacije venčanja. Ovog leta u oblasti turizma uglavnom se mogu očekivati samo posete domaćih turista. Jedan od hotela i restorana na Paliću će ove godine ostvariti tek 30 odsto prometa u odnosu na prošlogodišnji. Prema rečima Dalibora Sekulića, direktora „Elite Palić”, njihova situacija značajno bi se poboljšala izgradnjom velnes centra.

„Očekujemo više gostiju. Naravno, čekaćemo one goste koji su do sada posećivali Morahalom, da posle toga neće ići tamo, već će doći kod nas. Tako da očekujemo puno veći broj gostiju, kako na Paliću, tako i kod nas” rekao je Dalibor Sekulić, direktor, „Elite Palić”.

Međutim, ne žale se svi na situaciju na Paliću. Pojedini hoteli su za vikend popunili svoje kapacitete domaćim turistima.

„Ima puno ljudi, tako da ima puno turista. Vikendom, ako ne bude loše vreme ili se ne desi nešto drugo, hotel popuni svoje kapacitete. Mislim da je ovo rastući trend, jer su počeli godišnji odmori, a drugo je, da na nažalost, za sada nije moguće putovati u inostranstvo, pa zato domaći turizam raste ovde, na Paliću. ” rekao je Levente Homolja, recepcionar hotela.

Bez sumnje, završetak velnes centra Palić i akvaparka s nestrpljenjem očekuju podjednako i gosti i ugostitelji. Veruje se da će otvaranje centra dati zamah razvoju turizma u Subotici i Paliću. Sada samo moramo da sačekamo kraj godine.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Prozivka kaže:

  Čekaj, ne razumem.. Ako se fontana u centru grada gradila nesmetano u toku trajanja vanrednog stanja, zašto nije mogao i akvapark??? I nije istina da “..radovi nisu prestali, već su se samo odvijali u smanjenom intenzitetu..” kako reče odgovorni, nego se nisu uopšte odvijali. Sramota! Nemojte više davati besmislene izjave i lagati narod. Stvarno nema više smisla!

 2. miladin kaže:

  Prevaranti!!!

 3. Simpo kaže:

  Samo naivni su pomislili da ce se zavrsiti u roku bez dodatnih aneksa ugovora i dodatnih placanja.

 4. Petar G. kaže:

  Kakvo iznenađenje !

 5. zig zigi kaže:

  nismo ni ocekivali da cete nesto posteno i na vreme uraditi……
  Inace ko finansira ovaj akvapark i od cega? O tome niko da se izjasni…

 6. Pera kaže:

  Nema love vise ,pred izbore za svaki slucaj djipili lovu.Pa kao sada Korona a pola srbije gradi zgrade.

 7. avet kaže:

  Pa verovatno radovi na Akvaparku kasne jer ona 2-3 građevinska radnika ne mogu istovremeno čeprkati na dva mesta, na onoj bruki od Fontane u centru grada i na onoj bruki od Akvaparka na Paliću.
  Propušteno je tu ne jedna, već puno godina.
  Prođe nekom mladost, a nekom život u isčekivanju završetka vaših projekata bez kraja.

 8. Zorica kaže:

  Pa dobro bice kad bude a to da li su prevaranti to pisite kad bude gotovo i onako nikad nam nista nece valjati ,moji dobri suboticani,,,

 9. Palić kaže:

  Kad god bude, više sve jedno. Kostur od bazena u Dudovoj nam dokazuje da ništa ne zavisi od malog čoveka. Naše je da se kupamo u znoju svom.

 10. Trovach kaže:

  @Zorica…Naravno da nama Suboticanima ne valja kad vidimo da nas lazu. Mi nismo idioti, a nismo ni botovi.

 11. lgbtpopulacija kaže:

  L-O-L!

 12. djordje kaže:

  Cemu drama, pomera se 2 meseca. Samo neka bude do kraja godine i bice odlicno.

 13. the answer kaže:

  nismo ni ocekivali da cete nesto posteno i na vreme uraditi……
  Inace ko finansira ovaj akvapark i od cega? O tome niko da se izjasni…
  zig zigi
  29. 07. 2020. u 09:00

  Decembar 2018. početak radova, izjave zvaničnika: zajedno finansiraju grad, pokrajina i republika.

 14. Lenin kaže:

  Pih!Ma kome to fali?Babama,dokonim gospođama,matorcima sa ekstra fain penzijama,razmaženoj deci,koji umesto sezonskih radova,tada sunčaju svoje bele udove i drugim podobama,koji svoje prihode ne mogu vezati za poreze… Nama i baš ne fali,ni fontana,ni akvapark.Imam bure na sred bašte i fertik.Nama i to dovoljno.Hladni čaj iz frižidera,domaći sladoled.ručak standardni.Živuckaramo.
  I taj famozni predizborni Prozivka bazen nikad koristio,a i vidio sam samo dva puta,i to spolja u prolazu,od kad je napravljen.Zato se setio.Što nisu pozvali Dulić Olija sa bilo kojom njegovom štopericom,već bi davno bio izgrađen Vodapark?!

 15. Steva kaže:

  Ko ima vremena neka provoza do Backe Topole do centra tamo sa desne strane prave otvorene i zatvorene bazene, pa neka pogleda i prenese utiske ovde.

 16. Mujo kaže:

  Ovo je sve bez veze.Šta će nam taj akvapark?To je nepotrebno.

 17. Djordje kaže:

  Nista se tamo mesecima ne desava….pricaju nam price za malu decu…kaze bice do nove godine…a ja kazem nece biti gotovo do najmanje juna 2021…sve je obmana i laz….a novac koji je obezbedjen se negde krcka. Sela u Sebiji sa 5000-10000 stanovnika imaju akvapark….Sramota za Suboticu !!!!

 18. Realista kaže:

  Botovi su aktivnmi pa neka jednog dana će biti botovi neke druge strane a za uzvrat dobit će hehehehehe mrvice

 19. Sale kaže:

  Posle ce im smetati sneg i led i tako u krug,zavrsetak radova i otvaranje zajedno sa pozoristem,bazenom u Dudovoj šumi,ambulantom na Prozivci,novim gradskim stadionom,potpuno renoviranom bolnicom i da ne nabrajam dalje…koje smo mi ovce,ko su tih 60% sto glasaju za ove lazove i lopove!?

 20. Arsen Lupiga kaže:

  Stvarno trebas biti gladan i napacen pa nositi sat od 100.000 eura.Jos neke Gucci cipele i u kompletu su.
  Ustvari nee,komotno mogu i usne da napumpaju kao starlete.Nema veze sto su muski.

 21. zozon kaže:

  Ovo je da se ukakiš od hejterskih komentara. Ko finansira, čijim parama, da li se je radilo smanjenim intenzitetom ili se nije radilo, kako može B. Topola ( a svima je dobro znano da je to Mađarska insfinansirala davno) i slične gluposti.Umesto da se radujemo svemu novom mi kao Švabo tralala hiljadu glupih podpitanja.

 22. Zorica kaže:

  Trovach
  Za fontanu ovo sto zavrsavaju su slagali ili su pokrali???
  Nisam bot poltika me nezanima,,,ali kad je nesto ok zasto ne pohvaliti nego samo traziti manu???

 23. mm kaže:

  pa ne moze ni biti zavrsen na vreme kad nekoliko radnika jedan dan rade pa deset dana ne rad nista. Tim tempom ne znam ni kada ce biti gotov!

 24. Anonimni kaže:

  @Lenin
  Ah dobro si me podsetio za predizborni bazen na Prozivci što su “žuti” napravili. Šta je još bilo predizborno da se podsetim:
  Velika Terasa, Ženski Štrand, kružni tokovi, izgrađena zaobilaznica 51. Divizije, kompletna rekonstrukcija Braće Radić, kompletna rekonstrukcija Dimitrije Tucovića, kompletno uređenje Radijalca (sem onog malog dela koje nam je Kasa ostavio), promenada na Prozivci, prečistač, kolektor, Dudova šuma, kompletna rasveta u gradu, presvlačenje E-5 puta, Industrijska Zona Mali Bajmok, Sportska saka MEŠC, Sportska ping pong sala, dekorativna rasveta na Gradskoj kući i obnova po 4-5 fasada svake godine itd itd

 25. Anonimni kaže:

  A šta je uradio SNS za ceo mandat? NIŠTA!
  Jedino će izgleda biti ova monster fontana i to već u drugom mandatu. Sve drugo se može nazvati propadanje. Proširivali su raskrsnicu više od pola godine i na kraju je to sada najneravniji deo puta. Zaustavili su radove na Pozorištu a onda prošle godine nešto unutra radili pa opet napustili. Tako će i ovaj akvapark da se mrcvari godinama.

 26. bac Vranje kaže:

  Odkud sada druga faza kad ni prva nije zavrsena…u prvoj su trebali biti zavrseni svi tobogani, bazeni i neka zgrada ulaz-izlaz i svlacionica i trebalo je biti u funkciji za gradjanstvo maja 2018. To jos nije gotovo ,a oni vec laprdaju o nekoj drugoj fazi …hmmmm. Pa dobro ima njih koji ce to i progutati sve sa 2x placenom prvom fazon i pokradenim novcima i bezanju prvog izvodjaca sa gradilista.

 27. Trovach kaže:

  @Zorica…Kada me neko laze u oci i znam da zna da znam da me laze i nastavlja i dalje, najradije bih mu odvalio samarcinu. Znam da ne bih to uradio jer nisam nasilan. U srednjoj skoli sam udario “druga” iz razreda i ne ponosim se time.

 28. zig zigi kaže:

  ajde botovi nazad na onaj drugi portal. Zna se vec sada da akvapark nece biti gotov u sledecih 20godina isto ko i sve ostalo. To je uvek tako bilo i tako ce i ostati nazalost. sve se svodi na to da politicari mogu sto vise para da ukradu, a gradiliste, grad, narod nek se slika. To je realna slika

 29. Lenin kaže:

  @Anonimni Bolje da neke nisi spomenuo.A uglavnom nisu ni bili predizborni.Neki projekti ni tender nisu imali.Sve se radilo na apsurdno neralno visokim cenama bez problema,jer je tu bio Olika glavni preusmerivač budžetskih sredstava.Nije bilo problem što je nešto preplaćeno.Živeli!Da… Dulićev plato?Ops… Pardon,Dinkićev… O,ne… Đinđiđev plato???Ah,da… Đinđićev plato!Čemu li služi?Znam čemu je služio dok se gradilo,ali pojma nemam koja mu svrha danas?!

 30. sasa kaže:

  @zig zigi
  Čovek može od svega i svakog pobeći al’ od sebe samoga nikada. Za tebe su svi koji ne misle kao ti botovi. Boriš se navodno za demokratiju i slobodu govora i mišljenja ali samo za one koji dele tvoje nazore i stavove. Ne budi licemer. A i taj tvoj nick zig dovoljno govori o tebi.
  @Lenin
  Ajmo redom Sever 6000 radnika. FIDELINKA 1000 radnika, ZORKA 2000 radnika, PEŠČARA 1500 radnika, AGROKOMBINAT 1000 radnika, PARTIZAN 1000 radnika ostalo bez posla. Da nabrajam još, sve za 3 godine od 2000. do 2003.

 31. Petar G. kaže:

  @Lenin, taj Đinđićev plato, osim što je poslužio da se mazne gomila novca u izgradnji, poslužio je i da se od novaca građana napravi bašta gazdi kafića Bulevar.
  I uz to, da se ukine 4-5 parking mesta koja su tamo bila, u gradu u kojem je sve više auta, a sve manje mesta.

 32. Josipa kaže:

  Grad pun luzera. Pomeraju rok za jedan mesec zbog korone. Mos mislit katastrofe. Svi zivimo u paklu zabrana, poslovi se menjaju, gubicemo posao, a sad hejtujemo pomeranje kao da ti ljudi tamo treba da rade kao da je sve ok. Svuda je zastoj u poslu. Osim u kucanju hejt komentara hahaha.

 33. Anonimni kaže:

  @sasa
  Nabrojao si socijalistička preduzeća koja su dobro radila i izvozila do devedesetih kada su upropaštena i opustošena. Mogla su da rade sa platama od deset maraka u inflatornim dinarima sa zakašnjenjem od 3 do 9 meseci.

 34. Perica kaže:

  Kad čujem reč BOT prevrne mi se stomak. Kad bi taj što piše znao šta znači ta reč?

 35. Pez kaže:

  Koja će biti cena ulaznice u Aqva park

 36. Arsen Lupiga kaže:

  Eej bogu hvala sto su pomerili rok zavrsetka radova.
  Molim vas,pomerite ih jos nekoliko puta.Pa u Subotici nikad nista nije zavrseno.Nit sa pomeranjem,nit u roku.Tkd ako ga zavrsite sa pomerenim rokovima,mi Suboticani cemo dobiti infarkt.A ako bude na vreme,ni bog nam nije u pomoci.Tkd,molim vas,pomerajte rokove.I hvala sto niste uradili nista na vreme.
  Labane za mene si kraljica.

 37. Indijanac kaže:

  @Pez
  Ne verujem da će biti ispod 800,00 dinara.

 38. avet kaže:

  Akvaparkovi nažalost nisu mesta jeftine rekreacije i provoda za običnu raju, to je namenjeno da se tamo ode 2-3 puta maksimum u sezoni.
  Računajte samo ulaznice za porodicu oko 2000 dinara, plus nešto za pojesti, 3-4 hiljadarki po svakoj poseti.

 39. Analyser kaže:

  Dobro je da se završi objekat kad tad….ali pravo pitanje je kako niko ne komentariše podatke Uprave za javni dug Ministarstva finansija…ova poslednja vlast svake godine napravi novu MILIJARDU I PO EVRA duga, znaci od 2012.g., NOVIH 12.000.000.000€, ili još “lepše” rečima 12 hiljada miliona € !!! “Povoljni” krediti od Rusa, Arapa, Kineza….
  To nisu “uspele” sve prethodne vlasti od 2000.g.
  Lično znam jednog “člana” SNS-a, hvali se kako su usavršili isisavanje para iz budžeta, i kako su prethodnici “male mace”,…..

 40. aaaas kaže:

  nema pra vise

 41. sasa kaže:

  @snonimni
  Nisu ta preduzeća upropaštena devedesetih nego baš u periodu posle 5.oktobra kada su vlast preuzimali tzv “krizni štabovi” na čijem čelu su bili nesposobni nezadovoljnici koji su očekivali svoj deo kolača. Oni su šamarali i izbacivali iz kancelarija legalno i legitimno izabrane rukovodioce starim komunističkim metodama kao i oni 1945. Revolucionarne garde neostvarenih sindikalista i ostatci samoupravnog socijalizma su pokušali vratiti točak istorije rukovodeći se parolom “fabrike radnicima” a ni svesni nisu bili koliko su u stvari bili oružje u rukama onih koji su se namerili da unište kompletnu privredu i da od nas naprave jeftinu najamnu radnu snagu. Najbolji primer je Sever koji je svoje elektromotore izvozio na 5 kontinenata ali to svetskim moćnocima nije odgovaralo.

 42. Pop kaže:

  Tako je to kad ne je… u mladosti, skupi satovi i sve ostalo…

 43. Arsen Lupiga kaže:

  Pope,mislis da ako ne j…e u mladosti da zato kupuju te gucci – mucci opanke,vekerice itd ?
  To onda znaci,ustvari svi ti sa tim vasarskim brendovima me podsecaju na starlete tipa Mimi oro,ajfon itd.

 44. Weng kaže:

  Vazno je da ove godine bude.
  I dane pisete vise korona ovo ili ono eadnici su migli raditi.
  Po Srbiji se gradi i nema problema.
  Ili izvodzac nevalja.bedajte mu pare dok ne uradi poso.
  Isto je i sa ovima sto rade kanalizaciju uvek nesto otezu.
  Gdeje ispekcija?.
  A ovi neverne tome ipak ceto biti.
  Pisle da se zavrsi i studensko naselje i tamo se razvlačiti poso?

 45. Palic weng chun kaže:

  1.palic kanalizacija✓
  2 palic staze srediti+✓
  3 palic akva park zavrsiti+
  4 stazu oko jezera uraditi+
  5 studenski centar palic dovrstiti+
  6 vodu u palicu zameniti novom
  Vodom koja dolazi inace iz tise+
  7 parkinge na palicu asvaltirat+
  8 zabraniti luna park za 1 maj
  Na palicu zbog ne bezbednosti.

 46. Bufu kaže:

  Dobro da je na zimu gotova kreteni jedni.

 47. Kuzma kaže:

  @Palić Weng Chun:
  9.kupiti Željku Popoviću bukvar da se opismeni.

OSTAVITE KOMENTAR