Pomerena građevinska ograda kod gradilišta pozorišta

Iako su radovi na delu fasade prema korzou gotovo sasvim završeni pre više meseci, zgrada pozorišta je opasana ogradom i sa te strane, što možda nije bilo nužno, bar u tom obimu. Juče je to delimično ispravljeno tako što je ograda uvučena prema zgradi. Tako je poboljšana slika tog dela šetališta pred veliki praznik Dužijancu, zbog kojeg je užurbano završavanje „sunčanog sata“.

IMG_9047

I pored ovih napora, Korzo izgleda sve zapuštenije. Nekažnjeno se švrlja po spomenicima arhitekture, kandelabri su godinama prekriveni ostacima nalepnica, pa su čak i vlasnici poslovnog prostora klonuli duhom i dozvolili da im reklame budu prljave, da otpada malter…

U američkim filmovima vlada stereotip o Istočnoj Evropi koju uvek prepoznajemo po slici bede i išvrljanim zidovima. Subotica je zona slobodnog uništavanja fasada i javnog prostora. Nikad niko nije čuo da je neko kažnjen zbog toga. Upravo traje talas švrljanja navijačkih švrljotina velikog obima. U poslednjih mesec dana upropašteno je još stotinjak fasad i zidova. Akcija se nastavlja…

Najreprezentativnija Subotička ulica

ruzno (2)

ruzno (1)

ruzno (4)

ruzno (5)

ruzno (3)KOMENTARI

 1. S&S kaže:

  Maglai je bar ofarbao žardinjere na Korzou, dok ovi idioti ni to nisu u stanju a kamoli nešto ozbiljnije da urade. Ako mislite da je centar zapušten, prošetajte sa kamerama dve – tri ulice dalje od Korzoa, tek ćete tu videti kako izgleda zapuštenost. Nažalost, od ovih koji ne umeju spremiti ni svoja dvorišta nemožemo očekivati da vode brigu o gradu.

 2. suboticanka kaže:

  Strašno izgleda Korzo.. neki pesak kod Pozorišta, korov na sve strane, a o tome da ni ne pričam šta ste sve slikali..sramota

 3. Iven Stiven kaže:

  Slatka Isusova majkooo na šta ovo liči?!?

 4. ...samo cu reci... kaže:

  Bogdan Laban?!?! Ko nam j**e m***r kada smo dozvolili da nam taj lik odlucuje o bilo cemu. Ta njegovo novo “drnd-mrnd-ne-znam-ni-kako-se-zove” javno preduzece za odrzavanje grada sa sumnjivim kadrovima ne vredi ni po kante za krecenje.

  Ali jbg. navikli ljudi na arhitekturu Buvljak pa bi to u centru. To je i najgore, te njegove polupismene seljacine ni ne kontaju nista. Zabili su bulje u taj SNS i gledaju kako da izvuku koji dinar vise.

 5. Zorica kaže:

  Prozivka je zakon ko jos ide u centar osim bosovaca…da se slikaju da su tamo bilu

 6. pepi kaže:

  Gde su ti silni komunali policajci koji cuvaju grad navodno od vandala koji rade ovo!!! Ovim slikama bi jos dodao zelenu fontanu to jostu fali zar to nije u centru grada ???

 7. Neko ko od gore vidi sve kaže:

  Tuga i zalost. Nis i Kragujevac su zadnjih 10ak god. dobili od stadiona bazena fakulteta klinickog centra aerodroma banke maticnih celija galerija hramova parkova do ne znam ni ja cega u Subotici od javnih ustanova samo pozoriste koje se gradi 10godina verovatno i narednih 10 unutrasnjost.

 8. sev24 kaže:

  Pa komunalni policajci se “vozikaju” po gradu. Oni hodati ni ne znaju da mogu. A zbog svoje “omiljenosti” kod gradjana (naravno samo zbog svog rezultata rada), mozda je i bolje da se vozikaju ili da se stacioniraju negde da ih gradjani ne uznemiravaju.

 9. Pavle Djuric Treci kaže:

  Bedak SU

 10. Zoran kaže:

  Poslednjih par dana boravim u Pirotu. Da, to je onaj mali, “nikakav” gradić u “zabačenom” delu Srbije… iznenadili bi ste se kako je divan. Nov zatvoren bazen, mnogo prelepih lokala, postavljene nove kante za smeće…a kugla sladoleda 10 dinara.
  Stidi se, Subotice…

 11. Zorica kaže:

  Cim dobijem ovoliko negativnih znam da sam u pravu..hvala vam

 12. stormwatch kaže:

  @Zoran

  Pirot je izuzetno divan grad sa daleko najkulturnijim i sigurno najhumanijim ljudima u celoj Srbiji. Ne znam da li ste videli novu Bolnicu koja se nalazi u severozapadnom delu grada, evo na primer, CT skener koji je tamo kupljen parama gradjana Pirota, vec je par puta pokusan da se drmne i ode u Nish, ali se Pirocanci nisu dali i skener je naravno ostao kod njih. Sa druge strani Suboticanima se sakom i kapom sve sto ima uzima i salje u i novi sad, nekulturnu selendretinu. A sto se tice uredjenosti grada, Pirot je Monte Carlo naspram Subotice, ali na uredjenost grada pored gradskih otaca i majki, najvise utice i mentalitet stanovnika. Isto tako, veoma bitno, u Pirotu i okolini, cak ni predsednik Mesne zajednice NE MOZE da bidne osoba koja nije rodjena u tom kraju, dok u Subotici nije potrebno ni 4 razreda osnovne da bi se stiglo na upper echelon funkciju u gradu. Pozz za vas, i da se nauzhivate u Vurdi, Peglanoj i Sprzhi.

 13. Lenin kaže:

  @Zorica
  U šta li je lepše neg’ na Prozivci!? 😀

 14. Zorica kaže:

  Stormwatch pa idi zivi u pirot i njima pametuj ostavi suboticu i novi sad selendru na miru i budi tamo glavni imas skolu pa mozes ostavi ove zaostale na miru.

 15. Saban kaže:

  Zorica
  11. 08. 2017. u 09:59

  Cim dobijem ovoliko negativnih znam da sam u pravu..hvala vam

  A onaj ko je u pravu dobije jos nesto…U GLAVU !
  Nema na cemu , zasluzila si !!!

 16. Aleksa kaže:

  @Saban
  Onaj ko je u pravu dobije nesto – ali ne u glavu, nego u d…!

OSTAVITE KOMENTAR