Pomoć penzionisanim sportistima Subotice

Sportski radnici Subotice ni tokom vanrednog stanja nisu zaboravili nekadašnje šampione, starije od šesdeset i pet godina, koji su u izolaciji. Tako su danas počeli sa distribucijom paketa pomoći.

Nekada je postojala rubrika “Kucamo na vrata zaboravljenih asova”. Što se ne može reći za Suboticu. Da, kuca se na vrata asova, ali oni nisu zaboravljeni ni u vanrednom stanju. Jedan od njih jeste i kondicioni trener Zoran Ivanović, preko čijih treninga je put vodio do uspeha mnoge subotičke sportiste. Sada je kod kuće i ima savete za dobru psihičku kondiciju.

“Molim Vas, budite strpljivi, nađite sebe u nekim aktivnostima, sigurno imate dosta toga što ste pre govorili – e, ovo bi trebao, ali sutra ću. To sutra je došlo danas. Imate dosta toga čime se možete zanimati, nađite se u tome, biće vam lakše, ne samo fizički, nego i psihički i videćete, doći će sutra taj dan, kada ćemo se opet lepo viđati u ovoj našoj lepoj Subotici” – kaže Ivanović.

Kako bi im pokazali da nisu zaboravili da Subotica epitet grada sporta nosi zahvaljujući upravo ovim ljudima, sportski radnici obilaze nekadašnje šampione, osvajače olimpijskih medalja i njihove trenere, koji su sada u kućnom karantinu, te uz reč podrške i ohrabrenja, donose im potrebne namirnice i štampu.

“Sportske legende i istaknuti sportski radnici poput Srete Damjanovića, Zorana Ivanovića, Slobodana Kustudića, gospodina Uborija su svakako neko ko zaslužuje našu maksimalnu pažnju. Mi smo napravili pakete koji sadrže, naravno, prehrambene proizvode, sredstva za dezinfekciju, sredstva za ličnu higijenu, podelićemo im danas i dnevnu sportsku štampu”- ističe član Gradskog veća zadužen za sport u Subotici Nemanja Simović.

Gradska uprava će, kako je najavljeno, na sličan način pomoći i drugim građanima starijim od šesdeset i pet godina. Njima socijalno najugroženijim će u narednom periodu biti distribuirani paketi pomoći, za šta je izdvojeno šest miliona dinara.

 

RTVKOMENTARI

 1. Ivica kaže:

  Opet SNS aktivisti promovišu stranku. Kao neki šatro dobrotvori…. Idu izbori pa koristimo korona krizu za predizbornu kampnju!

 2. Mister No kaže:

  Sport da,droga ne.

 3. Sandviken kaže:

  @ ivica
  Hehheeh, moram se nasmejati, pa zar nije i on od onih preletača, neću reći prevrtač ljutit će se golupčari.
  Tako će većina njih, čim ovom, trenutnom, samo malo iza ćoše zazvoni, frrrr, u prelet.
  A kako drugačije ceo život u politici.
  Zar ne?

 4. Djordje kaže:

  Sandviken@- Mržnja grize mrzitelja iznutra….

 5. ... kaže:

  Koliko nisi imao sreće u životu, kad Simović treba da ti dođe na vrata da ti pomaže…

 6. U stilu N1 kaže:

  Ivica
  31. 03. 2020. u 15:36
  Opet SNS aktivisti promovišu stranku. Kao neki šatro dobrotvori…. Idu izbori pa koristimo korona krizu za predizbornu kampnju!
  @Sada, u doba korone, SNS, pošto je na vlasti, ni kao vlast ništa ne bi smeo da radi u ovoj situaciji jer sve što uradi računate mu u “predizbornu propagandu”! Debili!

 7. ------------------ kaže:

  Lep gest. No kada će se deliti jednokratna novčana pomoć podnosiocima zahteva centru za socijalni rad…..

OSTAVITE KOMENTAR