Pomoć porodici Tereček

Naš portal je krajem prošle godine objavio vest o požaru u Hajdukovu koji je odneo krov nad glavom petočlanoj porodici Tereček. Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo u saradnji sa gradom i mesnom zajednicom je odlučio da pomogne porodici i pokrajina je izdvojila milion i 500 hiljada dinara za renoviranje kuće.

.

Rudolf Terečik iz Hajdukova, sela nadomak Subotice, ostao je bez porodične kuće. Krajem prošle godine, u požaru kuća je izgorela uoči Božića, 25. decembra. U vreme požara niko od ukaćana nije bio kući, a vatrogasci i meštani su zajednički nekoliko časova smirivali vatrenu stihiju.

.

Novac koji je obezbedila pokrajina je dovoljan za renoviranje kuće. Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je rekao da je grad prošle godine iz gradske kase izdvojio je 800 hiljada dinara za saniranje šteta koje su nastale od požara.

.

Kako je to izgledalo u decembru…KOMENTARI

 1. dieselkeful kaže:

  Izgleda da nekome sledi pomoć od1,500000-din!? TEREČIK zašto? Ja znam jude od prošle zime koji su od truda uz mnogo rada morali uz mali pomoć komšije da obnove svoj dom koji su izgubili od požara! Pitam ja tada zašto nije pomagao TZV pokrajina, i gradonačelnik VUČINIĆ? S R A M O T A!!!!!!!!!!

 2. Anonimni kaže:

  u subotici je sramota i kad se pomogne

  svasta

 3. samotnik kaže:

  dieselkeful
  Vase pitanje je potpuno legitimno. Izuzetno bi bilo lepo da svim ljudima koji su pogodjeni ovakom (i slicnim) strasnom nesrecom drzava izidje u susret.  Ovde imamo ocigledan primer gde je to i uradila sto je i te kako pohvalno. Sa druge strane vi navodite primer de je ta reakcija izostala. Pa bi bilo dobro znati po kojem principu pretstavnici drzave biraju kome ce poslati pomoc a kome ne.

 4. dieselkeful kaže:

  😈      🙄    😡    AKO SLEDI GRAĐANINU „A“TREBALOBI DA SLEDI I GRAĐANINU „B“?! 😥

 5. samotnik kaže:

  @ dieselkeful 
  Upravo tako. Ta jednakost je zagarantovana i ustavom.izuzetno bi bilo lepo da saznamo zasto je izostala reakcija drzave, na slucaj koji vi navodite?

 6. dasHHa kaže:

  Opet cu ponovit.Porezna uprava bi mogla dati poreznu olaksicu svakom gradjaninu koji osigura nekretninu od ovakvih nezgoda.Na taj nacin drzava se oslobadja od obaveze pomaganja pojedinaca i izbegava biti selektivna prema svojim gradjanima.

 7. Anonimni kaže:

  @dasHHA

  MIslim da drzava svakako nema zakonsku obavezu pomaganja u ovakvim slucajevima, a cak i kad pomogne, to ne pokriva ni blizu sve troskove.

  Zato bi svakome bilo u interesu da osigura imovinu, potpuno nezavisno od poreske uprave. Pa valjda ti je to bolje nego da molis i cekas da ti neko pomogne? A jos si siguran da ti ta pomoc nece biti dovoljno.

 8. samotnik kaže:

  Znamo mi da drzava nemora i da nema zakonsku obavezu da pomogne stradalnicima. Doduse u drzavi gde je vecini gradjana zivot doveden na prag egzistencije mozda bi resenje koje dasHHa nudi bila neka vrsta olaksice. Pitanje je zasto i po kojoj osnovi je drzava napravila razliku medju svojim gradjanima? Pruzajuci jednima pomoc drugima ne, a ne dali ima obavezu ili nema. Na to pitanje znamo odgovor.

 9. novo kaže:

  Dećki, nije ovo pomoć države , da se ne zavaravamo. Jeste iz državne kase ali je stvar partijski inspirisana i personalno će se eksponirati kadrovi koji su prepoznatljivi ambemi partije, a ne državnih institucija. obratite pažnju. Ako se pojavi grupa ljudi koja je mešoviti tim onda moja kuća daje duplo. Neka je ljudima  koji opravljaju kuću sa srećom mi komentarišemo ono što se dešava oko njihove kuće .

OSTAVITE KOMENTAR