Poništavanje odluke o korišćenju poljoprivrednog zemljišta

U cilju rešavanja jednog od gorućih problema poljoprivrednika, koji je odnedavno ponovo postao aktuelan, a još uvek nije rešen, predsednica Skupštine grada Subotice Marija Kern Šolja će na dnevni red sledeće sednice Skupštine grada staviti Odluku o oglašavanju ništavom Odluke o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicama.


Donošenje gore navedene odluke je prvenstveno zakonska obaveza,  a istovremeno ispunjava i nalog republičkog zaštitnika građana, zatim ispunjava i zahteve brojnih poljoprivrednih asocijacija, kao što su: Udruženje poljoprivrednika  Subotica, Udruženje seljaka Stari Žednik, “Bajmok”  udruženje odgajivača svinja, Udruženje seljaka Subotica, Klub proizvođača Čantavir, Udruženje zemljoradnika Severne Vojvodine. Ove organizacije su se posebnom molbom obratile predsednici Skupštine i odborničkim grupama da što pre razmotre gore navedenu Odluku te da istu donesu.

 
Gradsko veće grada Subotice je na svojoj 45. sednici održanoj dana 15. maja jednoglasno podržalo pomenutu odluku i Skupštini grada uputilo predlog za donošenje. Ova tema se našla na dnevnom redu Skupštine grada, koja je bila sazvana  za 30. maj, međutim, Veće je 28. maja jednim zaključkom povuklo (tri člana Veća koje je kandidovao SVM ovaj korak nisu podržavali) sa dnevnog reda 11. sednice Skupštine grada predlog za oglašavanje ništavom Odluke o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicama, a samu odluku nije – navodi se u saopštenju kabineta Skupštine.

 
Na ovaj način je rešavanje ovog problema odloženo, ali s obzirom na njegov izuzetan značaj, predsednica će ovo pitanje staviti na dnevni red sledeće sednice.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR