Poništen tender za izgradnju Y kraka

Kako GradSubotica nezvanično saznaje ministar Milutin Mrkonjić je poništio tender za izgradnju severnog kraka Koridora 10. Nakon otvaranja ponuda, nijedna od tri dospele ponude nije bila u potpunosti saglasna sa pravilima tendera, zbog čega je Ministarsvo za infrastrukturu odlučilo da ga poništi.
Domaći konzorcijum na čelu sa Preduzećem za puteve Beograd je dalo ponudu sa varijabilnom cenom što znači da treba da se usklađuje sa cenama na veliko i malo, zbog čega nisu ispunili uslove tendera.
Hrvatska kompanija Hidroelektra u konzorcijumu sa subotičkim Vojputem je dala garancije putem Zagrebačke banke koja nema ekpozituru u Srbiji.
Slovenačke kompanije su dale ponudu od 13,47 milijardi dinara što premašuje maksimalnu količinu sredstava koju je Vlada Srbije obezbedila za izgradnju ove trase koridora.KOMENTARI

 1. Dreamgirl kaže:

  :applause:

 2. Markes kaže:

  Propašće nam još jedna građevinska sezona, dvadeseta po redu. :(

 3. shabani kaže:

  Obustava tendera za Koridor 10

  Ministarstvo za infrastrukturu odlučilo da obustavi postupak javne nabavke za izvođenje radova na severnom kraku Koridora 10, saznaje RTS.

  Postupak javne nabavke za izvođenje radova na severnom kraku Koridora 10, dužine 107 kilometara trake autoputa Horgoš-Novi Sad i Subotica-Kelebija biće obustavljen, odlučilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

  Slika

  Na tender su se prijavile tri firme, domaći konzorcijum koji predvodi preduzeće "Putevi Beograd", Slovenačko "Primorje" iz Ajdovščine, zagrebačka "Hidroelektra" sa "Vojvodina putem" iz Subotice, ali nijedna nije ispunila uslove.

  Rok za podnošenje žalbi je osam dana.

  Najnižu ponudu dao je domaći konzorcijum putarskih firmi, 9,97 milijardi dinara, što je gotovo milijardu manje od drugoplasirane ponude hrvatskog konzorcijuma.

  izvor: RTS

 4. coyote kaže:

  Ja sam načuo da je tražena dlaka u jajetu konzorcijumu iz Hrvatske. Hidroelektra je imala garanacije preko Zagrebačke banke, ali je Vojput imao garancije preko Banka Inteze.

 5. Dreamgirl kaže:

  Kao što je djomla napisao

  djomla napisao:

  Hrvatska kompanija Hidroelektra u konzorcijumu sa subotičkim Vojputem je dala garancije putem Zagrebačke banke koja nema ekpozituru u Srbiji.

  Po meni nema više šta da se priča… :punch:

 6. shabani kaže:

  Samo je sada pitanje sta ce se dalje desavati… koliko mi se cini na kraju ce dati posao ovom "domacem konzorcijumu" koji ce to da odradi sve boli glava… ali nadam se da gresim… kako su krenuli dobro ce biti ako i pocnu ove godine da rade… :(

OSTAVITE KOMENTAR

79 + = 80

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: