Ponovo livada

Polovinom 19. veka rimski Koloseum nalazio se izvan Rima. Večni grad se tokom vekova smanjio i ostavio ovu arenu usamljenu ali se on ponovo razvio i „vratio“ ovaj  drevni spomenik u svoje okvire.

 

Kako bi Subotica izgledala za sto godina da se nastave negativni trendovi starenja, odlazaka i deurbanizacije ?

 

Nekada je Aleksandrovo bilo naselje odvojeno od grada ali to odavno više nije. Razvoj grada spojio je Šandor sa Suboticom.

 

Nedavno je nestala jedna od spona koja je premošćavala  Aleksandrovo sa ostatkom grada. Nema više benzinske pumpe Glorija petrol i placa za kamione. Nekada benzinska pumpa, kafić i parking, već godinama su bili prazni sem što je po koji kamion ovde provodio noć. Sada je sve sravnjeno sa zemljom pa je sa praznim prostorom iza, pukao pogled na veliku čistinu.

 

Možda ovo i nije loša vest. Možda se sprema izgradnja nečeg većeg i lepšeg od benzinske pumpe i kamionskog terminala.

aleksandrovo 1

aleksandrovo 2KOMENTARI

 1. zorandjala kaže:

  Puca pogled kao kod zorke.Dok nasi gradski oci prodaju fabrike visestranackim kulacima sve vise ce nam pucati pogleb ,dok se ne zakorovi.Neka nam je bog upomoci i posle restitucije kad svacije postane nicije.

 2. liliputanac kaže:

  pa neka vam Zoran ili njegov tata Tole karadzic kazu sta ce se graditi i kome su prodali plac…

 3. ......... kaže:

  Predlažem političarima da iskoriste ovaj prostor u reklamne svrhe. Predizborna je kampanja, izgleda da ce ih biti još, pa što ne bi neko osmislio kampanju. Čeda je pre neki dan u te svrhe tako svašta obećavao ispred zatvorenog "29. novembra". Sada neko neka iskoristi bivšu "Gloriu". Mi ionako više nemamo ništa ZAPRAVO, pa ajmo onda u VIRTUELNO. A prazna ledina je idealna za zamišljanje svetle budućnosti.

 4. zorandjala kaže:

  Pruzi ce nam se izvanredna prilika da iznajmimo teren filmadzijama da snimaju filmove o najezdi tatara .kros nepregledne stepe.

OSTAVITE KOMENTAR