Ponovo opljačkana pošta

Kako nezvanično saznajemo, juče oko 15h opljačkana je pošta na Radijalcu kod Gerontološkog centra. Naime, po rečima očevidaca, lopov je u sred dana ušao maskiran u poštu sa oružjem i odneo novac.

Policija još uvek nije iznela saopštenje za javnost, tako da je nepoznato koju sumu novca je odneo i da li je počinilac uhvaćen.

Pre dva meseca opljačkana je pošta i u Novom Žedniku, gde je odnešeno nekoliko stotina hiljada dinara. Da podsetimo, 29. aprila prošle godine opljačka je pošta na Paliću. Nepoznati počinilac maskiran uz pretnju pištoljem, iz Pošte na Paliću odneo oko milion dinara. To je druga pljačka pošte na Paliću, 2010. godine, a peta pljačka pošte u Subotici. U tom periodu prošle godine usledio je niz pljački pošte, a opljačkane si u dve filijale Vojvođanske banke.KOMENTARI

 1. Maja kaže:

  Naravno da pljackaju, kada nemaju nikakvo obezbedjenje… Jedino mi je onih radnika zao…

 2. gabriela kaže:

  Smatram da je ovo iskljucivo greska poste…gde je ikakvo obezbedjenje, gde su kamere, bilo sta…pljackasi mnogo dobro znaju gde ce pljackati a gde ne…
  Da li i na trenutak glavni u posti pomisle koja je ovo trauma za svoje radnike koje bi trebali cuvati a ne sad vec cini mi se svesno izloziti opasnosti!!!
   

 3. Hanibal Lektor kaže:

  A koliko juče se gospodin direktor na otvaranju renovirane pošte zahvaljivao menadžmentu što su uočili potrebu radnika za uređenjem radnog prostora i obezbedili sredstva za izvršene radove. Umesto toga je on, posle svih onih pljački u poslednje vreme, trebao da uoči potrebu za povećanjem bezbednosti. Možda u toj sferi nemaju svog izvođača radova kao u građevinarastvu? Ili su tu radovi mnogo transparentniji pa ne može mnogo da se “uštedi”?

 4. lena kaže:

  Kako smo saznali iz izvora bliskih policiji juče oko 15 časova je opljačkana pošta kod Gerontološkog centra. Prema nezvaničnim podacima na posti su bile dve radnice, a za sada se zna da je N.N. lice je odnelo 200.000 dinara. Ušetao je u poštu maskiran i uz pretnju pištoljem opljačkao poštu.

  Prošle godine ova pošta je opljačkana 14. januara  kada je nepoznati počinilac uz pretnju iz Pošte odneo oko 250 hiljada dinara.

  A svakako ne smemo zaboraviti filmsku poteru za pljačkašima ove iste pošte 2009. godine. Kada su brzom i efikasnom akcijom MUP-a Srbije, policijskih uprava u Somboru i Subotici, identifikovani počinioci i rasvetljena pljačka pošte, a sve iz jurnjavu automobilima. Tada je odneto 200.000 dinara

 5. ma.... kaže:

  Naravno da pljackaju,sto ne bi kad mogu..i nece se nista preduzeti dok nekog ne ubiju…da li ce to biti radnica ili neko ko se nadje u tom trenutku u posti…a u stvari pitanje i da li ce tada bilo sta preduzeti….

 6. NN kaže:

  Zakon je veoma blag. Sve dok po njemu bude dozvoljena svota koju je takoreći slobodno otuđiti od građanina koji je taj novac POŠTENO ZARADIO, lopovlucima kraja neće biti. Govorim to iz sopstvenog iskustva.

OSTAVITE KOMENTAR