Ponovo osvetljenje iz partera

Živu polemiku izazvalo je vađenje dekorativnog osvetljenja iz pločnika u podnožju Gradske kuće, pre nekoliko meseci. Subotička javnost se podelila za i protiv, dok tačku na priču nije stavila poslednja betonska kocka novog trotoara koji opasuje kuću na adresi Trg Slobode 1.

Teme i dileme su se preselile na neke druge adrese pa niko nije primetio da je prvih dana aprila u tišini počelo postavljanje novog osvetljenja. Stare instalacije su ostale a sa njima i mogućnost da se ugrade sijalice, ovaj put drugačije, manje i bliže zidu. Možda je javna rasprava donela rezultate, da se razmisli o vraćanju dekorativnog osvetljenja, ovaj put bolje pozicioniranog u odnosu na pešake. Kako će da svetli, videćemo.

dekorativno osvetljenje1 (2)

dekorativno osvetljenje1 (3)

dekorativno osvetljenje1 (4)KOMENTARI

 1. Gornjak kaže:

  Pozitivno..

 2. jaPaJa kaže:

  opet neko uzeo lovu….

 3. rax kaže:

  ne znam kako ce biti ovo osvetljenje, ali staro je bilo bas lose, jer je prolaznike zaslepljivalo. gradska kuca se lepo videla, ali za nas nije bilo dobro resenje.

 4. Ivica kaže:

  Dobro je da se vraća rasveta, ovo rešenje će biti ekonomičnije (štedljive LED trake), ali će znatno slabije osvetljavati fasadu u odnosu na prethodne. No, sigurno će većina građana to pozdraviti jer neće smetati prolazniima, ali po meni su prethodne bile odlične, osvetljavale su fasadu do krova…

  Nego, kad smo već kod ove sramote od popločanja, zašto nije cela staza oko Gradske kuće odrađena, već samo polovično? Jeste da je behaton ružan, al su barem mogli do kraja završiti.

  behaton

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: