Ponovo se gradi odmaralište na Paliću

Nakon gotovo godinu dana zastoja, ponovo su počeli građevinski radovi na velikom odmaralištu za učenike i studente na Paliću, koje je podignuto još sedamdesetih godina prošlog veka za smeštaj učesnika Omladinske radne akcije Palić – piše Politika.

Omladinsko-naselje-Palic-7

Zahvaljujući novcu koji je obezbedila Banka za razvoj Saveta Evrope, krajem 2013. godine ovde su započeti radovi na adaptaciji postojećih i izgradnji novih objekata. Do sredine prošle godine urađena je prva faza radova koji su koštali 138 miliona dinara. Međutim, kada je raspisana javna nabavka za drugu fazu za građevinske radove vredne 210 miliona dinara, došlo je do zastoja.

Nakon dve žalbe komisiji za zaštitu prava ponuđača, pre oko mesec dana zaključen je ugovor o nastavku radova.

Odmaralište bi trebalo da ima oko 800 ležajeva za smeštaj učenika i studenata, a deo objekata bi bio namenjen i za komercijalnu upotrebu. U okviru ovog odmarališta predviđena je i izgradnja olimpijskog bazena, kao i pet sportskih terena – saznaje Politika.

Omladinsko naselje2

Omaldinsko naselje nekad

omladinsko naseljeKOMENTARI

  1. emanuel kaže:

    Hajd ko će da slika tablu ispred kompleksa na kojoj piše “Beograd na Palicu” 😀

  2. Anonimni kaže:

    opet neka teska mutlljevina sa nasim parama, sve ruse i grade “kule” tj. balkansku secesiju. mora da se iza ove megalomanije krije neki nas “biznismen” sa svojim ruskim ortakom.

OSTAVITE KOMENTAR