Ponovo uspostavljen železnički saobraćaj u Subotici

Železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica ponovo je uspostavljen danas oko 11 časova, nakon što su tri vagona cisterne sa propilenom iskliznula rano jutros iz koloseka.

Nema curenja propilena i nema opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu, a uzroke iskliznuća utvrdiće železnička Komisija, saopštile su „Infrastrukture železnice Srbije“.

„Dve cisterne iskliznule su sa po jednim obrtnim postoljem, a jedna cisterna sa dva obrtna postolja. O iskliznuću su odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mesta“, naveli su.

Stručni timovi i pomoćni voz Infrastruktura železnice Srbije izašli su tokom noći na mesto iskliznuća, a danas do 11 časova prva cisterna je podignuta na kolosek i u toku je podizanje druge cisterne.

Prevoznik cisterni je privatni operater „Kombinovani prevoz“, naveli su iz „Infrastruktura“.

BetaKOMENTARI

 1. Ok sve je uredu kaže:

  E sad opet?
  Sad se vidi zasto moramo pruge sve
  Obnoviti nove napraviti.
  Dibro da se ove pruge bas sad sredzuju.

 2. Mecca kaže:

  Za vreme ove vlasti pruge su nam više stradale nego za vreme bombardovanja.

 3. Penzioner kaže:

  Propada sve što se ne održava stalno i stručno. To se desilo i sa našim prugama, izgrickao ih je zub vremena. Postale su nebezbedne i opasne, ali to odgovorne ne zanima. Neka idu vozovi, pa šta bude!

 4. stormwatch kaže:

  idioti na vlasti.

 5. BM kaže:

  “.. uzroke iskliznuća utvrdiće železnička Komisija, saopštile su „Infrastrukture železnice Srbije“.

  Računam na vas (gradsubotica..) da ćemo dobiti sve informacije barem od vas po objavljivanju nalaza. Eto, možda neki organ (pravobranilac) i podigne optužnicu za izazivanje opšte opasnosti itd…

 6. Janko kaže:

  Dobre stare šine na njima piše : ,godina izrada 1911 ili 1910 godina.

 7. Sergio Ramos kaže:

  Koliko moras biti debilan pa kriviti ovu vlast. Pa da su prethodne vlasti odrzavale prugu,do ovog ne bi ni doslo.Sta je sa mozgom? Ne propada pruga za 10god,nego za mnogo vise. Ova vlast obnavlja prugu za vasu informaciju. Ova vlast za razliku od DZUTIH lopina koji ne mogu preci cenzus bar radi nesto. Koliko toliko ali radi. Mozga BEZ ste!

 8. Anonimni kaže:

  Ovi NAPRDNJACI kako su krenuli popravljati pruge bojim se da ce Srbija uskoro leteti u vazduh .Koliko stete prave SNSSovce!! Najbolje dfa odu uz predCednika i naplacuju Wc jer za drugo i nisu sposobni!!!

 9. TkoJeOvdeLud kaže:

  @ Sergio Ramos
  ostavite se bivše vlasti, predugo ste glavne poluge vlasti u državi, preuzmite odgovornost. Ako vam bivši nisu valjali i nisu radili posao zašto ni vi ne radite, evo više od 10 godina vodite sva javna preduzeća. Ipak će biti da ste vi odgovorni za ove propuste, za puštanje saobraćaja na nebezbednim prugama.

 10. Petar G. kaže:

  @sergio ramos, da nije korumpirane, potkupljive SVM sa kojima ste u koaliciji na lokalu k…c bi ste vi naprednjaci imali vlast u Subotici. A ni oni vas ne vole, nego vas podnose i trpe, jer imate zajedničke lopovske interese. Tako da nemoj se zavaravati tim svojim glupim pričama. Subotica je trenutno pod vama, ali nikada neće stvarno biti vaša.
  I to što pominješ žute, pa čim ste dobili izbore, najgori ološ i šljam iz DS i DSS u ovom gradu je odmah stupio u redove vaše stranke. Bukvalno najgore lopine i najodvratniji preletači prešli su kod vas. I šta onda pljuješ po bivšoj vlasti, kad ste vi u stvari samo njen presvučeni nastavak.

 11. stormwatch kaže:

  Sergio Majmunos…11 godina ste na grbaci naroda, sve sto napravite pokvari se u roku od par nedelja. Za 11 godina, u Suboticki zeleznicki cvor jedan ekser niste bili kadri da uvrtite, cuj idiota…nije prethodna vlast popravljala prugu pa je posle 11 godina od kako su nazadnjaci dosli na vlast pruga odjednom posrnula. Svaka pruga zahteva ozbiljno odrzavanje i popravke svaki mesec a ne svakih 11 godina.

 12. Đilas i Šolak kaže:

  @Sergio Ramos
  Ova vlast traje 13 godina. Prethodne demokratske vlasti trajale su 12 godina.
  Usisali ste u Subotici i republici kompletnu DSS i sad govorite o prošlima, a to ste vi samo se drugačije zovete. SPS je sve godine na vlasti i oni se usuđuju govoriti o „bivšima“.
  Nismo zaboravili da ste i za Miloševića bili „Vlast“, samo ste se zvali radikali, a sad ste napredni (samo imenom). Upodobili ste „žute“, pa se sa njima izrugujete Vi i oni sami, valjda imaju amneziju.
  Da sve ove niste usisali, ostali bi samo oni što su pokretnim stepenicama išli u suprotnom pravcu, tešeći se“izdržat ćemo „. Da Vas podsetim na“ žutaće “
  Siniša Mali, Vesić, Šapić, Knežević, Čomićka….
  Žuti Vam upravljaju kormilom!

 13. Mozakss kaže:

  Bivsa ili sadasnja vlast..
  Sve su ih opet birali gradjani..i vi koji ih mrzite i volite obe strane i dos i naprednjake i sve ostale..
  A to dali imaju veze sa prugom,kolosecima,sinama..to ne verujem.mogu one biti stare 500 godd ili potpuno nove ako imas ne strucne radnike,koji ce lose raditi svoj posao,dzaba vam sve..
  Zato..ako j eneko od svas strucan..neka ode da pomogne da se podignu cisterne ili upravlja vozom,a ako niste manite se komentara ,nego bolje radite nesto za sta ste strucni..

 14. Sergio Ramos kaže:

  Stormljaxe,soli pamet iz daleke Irske??? Aj metla bre..

OSTAVITE KOMENTAR