Ponuda “Matijevića” za bajmočku “Ravnicu”.

Industrija mesa "Matijević" objavila je ponudu za preuzimanje preostalih 10,51 odsto akcija preduzeća "Ravnica" iz Bajmoka po ceni od 640 dinara po akciji.

matijevic

Kako se navodi u tekstu ponude, objavljenom na sajtu Beogradske berze, "Matijević! zajedno sa preduzećem "Ekolab" iz Novog Sada malim akcionarima nudi 640 dinara po akciji. Ova dva preduzeća već poseduju 89,49 odsto akcija "Ravnice".

 

Ponuda će zvanično biti otvorena sutra i trajaće do 2. decembra, dok bi eventualna isplata morala da usledi tri dana po zatvaranju ponude. 

 

Prema tekstu ponude, ponuđači nemaju nameru da menjaju osnovnu delatnost preduzeća i namerava da investira u dalji razvoj "Ravnice". 

 

"Realizovanje strateških planova ponuđača neće uticati na politiku zapošljavanja i radnopravni status radnika, uključujući i materijalni položaj zaposlenih, a ako se otvore mogućnosti može da utiče samo pozitivno", navodi se u tekstu ponude. 

 

Industrija mesa "Matijević" je i 2011. godine imala otvorenu ponudu za preuzimanje preostalih akcija, kada je ova industrija posedovala 66,18 odsto akcija, međutim po ceni od 300 dinara po akciji otkupljeno je svega 6,41 odsto akcija. 

 

Akcije "Ravnice" listirane su na Beogradskoj berzi, a trenutna tržišna kapitalizacija preduzeća iznosi nešto više od 763 miliona dinara. Preduzeće se bavi ratarskom i stočarskom proizvodnjom. 

 

Vlasnik Industrija mesa "Matijević", Petar Matijević nalazi se u pritvoru u Novom Sadu pod sumnjom da je sa Borislavom Novakovićem, koji je bio direktor Zavoda za izgradnju grada Novog Sada i vlasnikom firme "Aleksandar gradnja" Vojislavom Gajićem, zloupotrebio dodelu zemljišta za hotel "Holidej in" i tako oštetili Grad Novi Sad za 1,8 miliona evra.

 

TanjugKOMENTARI

 1. zorandjala kaže:

  sta dodati kad je otisla krava nek ide i tele.covek ce \za dve tri godine drzati celu vojvodinu,a mi cemo iz toga izvuci da necemo imati izbore za pokrainsku vlast a ni vlast kako smo sejali jos dobro i imamo zetvu.

 2. biciklista kaže:

  pa zar nije ovaj čovek u zatvoru?

 3. Vucic dlaku menja ali... kaže:

   

  biciklista:

  pa zar nije ovaj čovek u zatvoru?

   

  Ti to ozbiljno?

 4. emanuel kaže:

  GMO Matijević … i nikom ništa 

 5. Jovica Ilić kaže:

  Kakva ekipa

  Ekolab– Laboratorija za ispitivanje higijenske ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe

  Matijević- Industrija mesa sa veoma lošom reputacijom kvaliteta proizvoda.

   

 6. nn kaže:

  ovaj prodaje buđavo meso

 7. nekoime kaže:

  blago nama kada matijevic kupuje svu mesnu industriju i stotine i stotine hektara ravnice 🙁

 8. nekoime kaže:

  (ravnice kao vojvodine, ne samo kao ravnice iz bajmoka)

 9. Ivan kaže:

  To samo kod nas ima da je gazda u zatvoru ,a firma i dalje posluje i odkupljuje,pitam se posle svega kojeg je kvaliteta meso uostalom koje jedemo!?

   

 10. Pista kaže:

  Trebao bi da znas, da od Matijevica i Casara nema kupovine . !

 11. vlada kaže:

  Nistavilo crknutog mesa Monsantijevica

OSTAVITE KOMENTAR