Popušta fasada na Muzičkoj školi

Pod istim ovim naslovom objavljena je vest i 2018. godine kada su počeli da otpadaju pojedini ornamenti sa fasade Muzičke škole.

Sveže obnovljena i ofarbana, držala je „vodu dok majstori odu“. Tri godine kasnije, ponovo je žutom trakom zaprečen trotoar u Štrosmajerovoj. Neki delovi dekorativnih elemenata su počeli da se odvajaju i prete da se prepuste gravitaciji.KOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Treba je srusiti i vec ce tu vrlo strucni tim urbanista JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica predvideti, sami od sebe, da se sagradi jedna zgrada od sest spratova, sa uvucenim podkrovljem, podkrovljem podkrovlja i modnom terasom na vrhu zgrade, Da pesaci ne kisnu prvi sprat izvuci makar 4 metra il jos bolje 6 da ih snezna oluja ne oduva

 2. Anonimni kaže:

  Čula fasada da sada živimo u eri brže, jače, bolje, pa u skladu sa tim krenula što pre da otpadne. Zlatno doba korupcije , fuša, neukusa i primitivnih amatera.

 3. Arh..2 kaže:

  Tako to izgleda kada rade neuke građevinske firme pod patronatom SNS-SVM koalicije…

 4. Salamander kaže:

  Pa ovo se videlo čim su završili da su loše izvedeni radovi i da neće dugo da traje, samo je pitanje ko je to dozvolio a još više ko je preplation nekvalitetne radove?

 5. Dipl.dr.mr. kaže:

  Koja firma je radila posao?
  Da li je dala garanciju za kvalitetno izvršenje posla?

  Naravno, da se prečešlja i tender na kojem je posao sređivanja fasade raspisan, i pozovu na odgovornost svi redom, koji su učestvovali u procesu.

  Po džepu, pa da vidimo.

 6. Mogli smo i vise ukrasti,ali bili smo fini kaže:

  Meni je veca enigma kako je izdrzala i ovoliko ta fasada ?

 7. Stipan kaže:

  @Croat
  Eno i sa Gradske kuće ponegde otpada malter i to čudo bi moglo da se sravni sa zemljom jer je skupa obnova maltera na fasadi.
  A na tom mestu jedna lepa, visoka, kockasta garaža od čistog betona na 6 spratova da se uklopi i skocka sa kockastim pozorištem da bi stanovnici te zgrade na mestu Muzičke škole imali gde da ostave svoj auto.

 8. Trovach kaže:

  Treba ukinuti tendere i najjeftinije ponude. Bitno je da se posao kvalitetno uradi, a ako moze za neku razumnu cenu, nije lose. Ovako imamo fuseraj koji ce na kraju jako skupo kostati. Zamislite ako se bude morala obijati kompletna fasada, pa da se ljudski odradi. Proveriti gde je ovaj fuseraj prihvacen i ko je od toga imao koristi. Vec se bojim da ni zgrada MEŠC-a nece bolje proci, a Pozoriste se vec raspada i pre zavrsenih radova.

 9. Simon P. kaže:

  Tendere i najjeftinije ponude ne treba ukidati, ali ih treba u prvom redu posmatrati kao orijentacionu ponudu. Jeftinoca ili skupoca izvodjaca nisu nikakva garancija kvaliteta. Za kvalitet treba traziti odgovarajuce reference izvodjaca, kao i strucnu analizu opsteg radno-tehnickog potencijala doticnog ponudjaca. Postaviti mu jednostavno pitanje : zasto je bas vasa firma najevtinija? Ovo je sada idealna prilika da se u Subotici pomocu kriminalisticko-operatvnih metoda ceo slucaj, odnosno njegova pozadina u potpunosti rasvetli, rekonstruise ceo postupak oko angazovanja izvodjaca radova, kao i krajnje profitere jedne ovakve kriminalne radnje. Ugovor o poslu je sklopljen bez garancije izvodjaca za kvalitet uradjenog posla. Kako se to moglo dozvoliti ko snosi odgovornost za to? Da li se ovde radi o proneveri novca i kriminalnoj energiji odredjenih krugova u vlasti, ili je sve to posledica necije intelektualne plitkosti za funkciju koju obavlja. Ovo je perfektna sansa za dokazivanje Srbije kao pravne drzave.

 10. River kaže:

  Ovo čak nije ni posledica arhineprijatelja subotičkih zgrada tj. neodržavanih oluka (pokupiti lišće iz njih jednom godišnje je ravno odlasku na Mars) već čist fušeraj. Što je već rečeno, lepo se videlo po završetku obnove fasade da je sklepana.

 11. Milos kaže:

  i posle neki pitaju zasto ljudi stalno pljuju kad je neka nova gradnja u najavi.
  Treba nezavisna strana komisija da sa zove i da se pregleda svaka gradnja i sanacija u poslednjih 30 godina, jer sigurna sam da je sve do zadnjeg fuseraj. Tako ce biti i sa pozoristem i sa akvaparkom i sa MESCom itd itd. A jos nisam ni spomenuo sve te silne novogradjene stambene zgrade. I tu bi imali sta da se ispita.

 12. Milos kaže:

  Ko sa novom fontanom, samo da se pare izvuce iz gradskog budzeta, Gde su sad ti cuveni urbanisti koji sve rade “u skladu sa zakonom”?!
  Ne kazu dzabe da ovi nisu sposobni ni da okrece ono sto su nekada pravi majstori izgradili.
  Imamo gradjevinsku skolu dajte djacima to da urade kako treba, Em ce steci praksu em ce biti ponosni na svoj rad a i to je dobra reklama i za djake-buduce majstore i za skolu. Nek ih nauce nastavnici, nek zajedno to urade.
  A ne posao dati nekoj bezveze firmi za milion evra koja je juce osnovana.

 13. Croat kaže:

  Stipane sjajna ideja , prevazilazi cak i moju.

 14. Arh..2 kaže:

  @ Stipan,: Pogodak u sridu.Da taj kockasti objekat više bi sviđali ‘kockastima’ koji ni stlove ne mogu razlikovati. Idu koji dan dve baje pred Gradske kući i nadmudruju se ‘čija je ova crkva njihova ili naša’ ?

 15. sev24 kaže:

  Neverovatno, “radove” je izvodila firma po imenu SOMBOR ELEKTRO. Na šta vam vas to podseća?

 16. TT kaže:

  Iskljucivi krivac je nadzorni organ,bez njegovog odobrenja nista ne moze da se radi

 17. rax kaže:

  ovaj fuseraj za nas novac moze da se spreci samo ako politicari, koji prihvataju ove tendere, majstore, projekte isl. budu sami odgovorni, tj. licnom imovinom popravljali ovaj i sl. radove. mi iz centra subotice i velike terase na palicu ne napredujemo ni metar, jer u poslednjih 13 godina, koliko ja pratim zbivanja, uglavnom su iste zgrade, koje rekonstruisu i popravljaju. tu spadaju i dve nove fontane. mi bi trebali, sada kada imamo mnogo vise vremena zbog covida, kako mozemo da upravljamo nasim zivotima, nasom imovinom, tu spadaju zgrade kao sto je muzicka skola, bez politicara, koji nem nanose velike stete.

 18. Živa Istina kaže:

  Bivsi direktor muzicke skole odnosno sadasnji direktor Pozorista je u uradio fenomenalan posao,tako da spremite se da nam i pozoriste bude ovako a da ne bude ni gotovo

 19. Milos kaže:

  Ovaj fuseraj je kostalo “samo” 250.000 evra.
  Ko ce sad te pare da nam plati nazad?

 20. rax kaže:

  ne znam kako se sklapaju poslovi, kao ovaj. cak i kao privatno lice kada gradimo ili sklapamo neki posao kao ovaj, treba da napravimo ugovor, taj ugovor treba da sadrzi, izmedju ostalog vreme garancije. nisam upoznata, ali bih ja rekla da bi ovaj posao trebao da ima garanciju od 20-30 godina. bilo bi dobro da imamo novinare, koji ce da upoznaju javnost, ko ce da popravlja i pod kojim uslovima. jedno je sigurno, sve ostaje kao i do sada, sve do momenta dok im mi ovo dozvolimo!

 21. zozon kaže:

  @Arh..2
  Koliko je meni poznato, a sad vidim da postoje i dokazi o tome u vidu vesti pa čak i fotografija, ovo je ipak “delo” DS i poznate porodice. Koliko su novca uzeli gradeći po Subotici mogli bi sada ovaj fušeraj obnoviti o svom trošku.

OSTAVITE KOMENTAR