Porast potražnje za stanovima

U poslednjih godinu dana u Subotici je povećana potražnja za stanovima, a najtraženiji su stanovi do 50 kvadrata i manji. Kako kažu agenti za prodaju nekretnina najviše se traže stanovi u centru grada, na Radijalcu i na Prozivci, lokacije koje su i ranijih godina bile najzanimljivije kupcima nekretnina.

Cena kvadrata u novogradnji na sadašnjem tržištu nekretnina je od 880-900 evra pa naviše. U Subotici je trenutno u izgradnji nekoliko zgrada, a po rečima poznavalaca situacije na tržištu nekretnina gotovo svi su već i prodati. Primetno je povećana potražnja za stanovima u poslednje vreme, kaže Đuro Gavrić vlasnik agencije za promet nekretninama.

Kupci stanova najviše traže stanove na Prozivci, zatim u centru grada i na Radijalcu što su lokacije koje su godinama unazad najtraženije kada je reč o starim zgradama. Osim Subotičana, u poslednje vreme je primetno povećanje broja kupaca stanova iz unutrašnjosti koji stanove kupuju ili zbog izdavanja ili zbog toga što su dobili zaposlenje u Subotici.

I dok su se dvosobni stanovi na Prozivci, koja danas važi za jednu od najtraženijih lokacija, tokom 2007. godine prodavali za 40-45.000 evra, njihova cena je svega nekoliko godina kasnije opala na oko 28.000. Na današnjem tržištu nekretnina, sa porastom cena, za dvosoban stan na ovoj lokaciji treba izdvojiti od 32-36.000 evra.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. ludak kaže:

  Djuro Tip Top. Hahhhahahh
  Sve je tip top kod djure.
  Ili djuro laze oko cena ili su pogresno preneli njegovu izjavu. Nema sanse da su cene 2007 bile vise nego sada. Nesto sto je bilo 40-45 hiljada da danas vredi 32-36 hiljada je cista glupost i laz.

 2. ludak kaže:

  A sledece godine sledi potop cena. Balon se preterano naduvao. Bice češanja guzice uskoro

 3. Bankar kaže:

  @ludak
  Apsolutno se slažem, balon se preduvao i pući će jer rast nije realan. Industrija i SDI posustaju. A krediti rastu, ekonomija stagnira cela Srbija će biti na prodaju.

 4. gligorije kaže:

  A sve manje kupaca na Srbiju…

 5. Antus kaže:

  Licno sam te 2007 kupio garsonjeru 24m2 za 25000. I ubrzo su cene drasticno pale, tako da sam 10god kasnije je mogao prodati za,15000. Sada se polako cene vracaju, i ta garsonjera je opet iznad 20000. Tako da tekst je tacan. A vi sto lupetate, lupetate. Cene su sada realne, i nisu naduvane. Realno je umesto kirije od 150evra, placati ratu kredita, i za 30 godina imati stan.

 6. realno kaže:

  @ ANTUS

  Pa dolazimo do glavnog pitanja sta je realna cena. Ona koja je bila naduvana pred svetsku krizu ili ona koja je bila posle svetske krize? Mislim da su cene opet naduvane i da ce ici dole sledece godine zbog vise razloga a jedan od razloga je sto opet dolazi svetska kriza.

OSTAVITE KOMENTAR