Poraz „na razliku“

Osmina finala Kupa Srbije odigrala se sinoć u subotičkoj Hali sportova. Nažalost, nije se ponovio rezultat kao prošle godine kada je Spartak dobio izrazitog favorita Ribnicu. Ovaj put pobeda se izmakla za malo, tačnije, za nekoliko poena.

 

 

Domaći odbojkaši ugostili su trenutno trećeplasiranu superligašku ekipu Mladog radnika iz Požarevca. Svojom igrom pokazali su da mogu da pariraju protivnicima iz više lige i da će, ukoliko ovako nastave ligaški deo, sledeće sezone biti ravnopravan protivnik ekipama u Superligi.

 

Prvi set je na iznenađenje mnogih u hali pripao domaćinima, pokazujući time da favorit neće tako lako otići u četvrtfinale Kupa Srbije (25:21). U drugom setu se bude gosti i bez imalo muke osvajaju set, dozvoljavajući Spartaku da uzme samo 15 poena (15:25). Treći set je mnogo zanimljiviji sa ravnopravnijom borbom, ali na kraju pripada gostima, na „razliku“ (24:26). Na početku četvrtog seta očekivala se pobeda Mladog radnika od 3:1 ali uz pomoć nekoliko odličnih blokova u drugom delu seta Spartak izjednačuje (25:19). Toliko je malo nedostajalo Spartaku da izađe iz ovog duela sa pobedom, naročito posle vođstva od 10:7 u petom setu. Međutim, pad koncentracije i iskustvo superligaške ekipe dovodi do krajnjeg rezultata u korist Mladog radnika (13:15).

 

 

Uroš Kecman

Luka Medić

 

Spartak – Mladi Radnik 2:3 (25:21. 15:25, 24:26, 25:19, 13:15)

 

Spartak: Adamović M., Babić V., Janačkov A., Janjić Lj., Elezović I., Banović A., Marković D., Kecman U., Medić L., Nenadić B., Konkolj I., Vidakov A., trener: Ilić G.

 

Mladi radnik: Duduj O., Munćan M., Šljivančanin Đ., Vulović D., Kostić I., Petrović N., Vasić N., Petrović P., Schulcz I., Šormaz N., Marinković L., Peković N., trener: Bonić D.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR