Poraz Spartaka od lidera

Borac je opravdao ulogu apsolutnog favorita, jer je ubedljivo savladao desetkovani Spartak rezultatom 101:74. Na taj način je tim Jovice Arsića nastavio da suvereno vlada KLS ligom, jer ima tri pobede više u odnosu na direktne konkurente za vodeću poziciju.

Od prvog sudijskog zvižduka Borac je krenuo vrlo energično. Međutim, iako je domaćin imao inicijativu, kao i vođstvo, gosti se u prvih 10 minuta nisu dali. Dobar deo deonice pružali su dostojan otpor. Tek u završnici domaći igrači su dodali gas, pa su na taj način stekli solidnu prednost u iznosu od 14 poena (30:16). U drugom delu igre Spartak je u potpunosti bio dostojan rival domaćinu. Tada je čak spustio deficit na svega tri poena (42:39). Zaista, Subotičani su se lavovski borili. Domaćin je ipak uspeo da na veliki odmor ode sa pristojnom zalihom od osam koševa.

Igrači Spartaka su početkom treće deonice nastavili da muče domaćina. Očigledno je da Subotičani nisu nameravali da se predaju. Ipak, zbog skraćenog rostera nisu mogli dugo da pariraju Čačanima.

kls.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR