Poreska uprava podnela prijavu protiv direktora Simeksa

Poreska uprava podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici krivičnu prijavu protiv direktora privrednog društva "Simeks" iz tog grada.

Direktora Ž.S. sumnjiče da je oštetio budžet Srbije za oko 29,8 miliona dinara, jer je u periodu od maja do oktobra 2009. godine, u poslovnim knjigama privrednog društva evidentirao prodaju putničkih vozila za koji nije izvršio obračun PDV u iznosu od 650.447 dinara, a prilikom prenosa dela imovine kao osnivačkog uloga nije obračunao PDV u iznosu od oko 26, 5 miliona dinara.

Slika

"Po navedenom osnovu Ž.S. je izbegao da obračuna i plati PDV u ukupnom iznosu od oko 27,1 milion dinara", navedeno je u saopštenju Poreske uprave.

Ž. S. se tereti i za krivično delo neuplaćivanje poreza po odbitku Ž.S., koji je izvršio tako što je u periodu od jula do oktobra 2009. godine, isplatio neto zarada zaposlenim radnicima, a da istovremeno nije uplatio obračunate poreze i doprinose u ukupnom iznosu od oko 2,6 miliona dinara, dodaje se u saopštenju.KOMENTARI

  1. mira kaže:

    Hvala Bogu da i oni za nešto odgovaraju, samo da ne bude kao prije da uvek podmite nekoga pa pojeo vuk magarca

  2. Radic2 kaže:

    to je samo Simeks a koliko jos takvih ima u Subotici i koji ne placaju doprinose i radni staz zaposlenima a da inspekcija radi svoj posao kako bi trebalo da radi bilo bi jos mnogo takvih a nama bolje ali…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 27 = 34

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: