Porodična radionica Kovač

RTS je prošle godine ustanovio pravilo da se odabira jedan kompozitor iz Srbije čija će se pesma takmičiti na “Evrosongu”. Ove godine je odabran kompozitor Kornelije Kovač, koji će pesme praviti sa ćerkama Aleksandrom i Kristinom. Da se podsetimo, ova porodična „manufaktura“, utemeljena je u Subotici pre više od jednog veka. Aleksandrin i Kristinin pradeda je bio dirigent, deda violinista a baka pevačica u horu opere. Deda Josip je osnivač , nekada čuvenog Omladinskog festivala u Subotici.
Universal Jazz band 1939. godine (Josip Kovač, drugi s desna )

Slika

Kornelije i njegov brat Mihajlo, završili su muzičku školu u Subotici i počeli muzičke karijere. Kornelije se muzici posvetio potpuno i već šezdesetih postao poznati kompozitor. Posle perioda provedenom u sarajevskim Indexima, 1969. osniva svoju KORNI grupu. Najveća rok grupa tada, učestvuje i na Evroviziji. Do današnjeg dana Kornelije komponuje za najpoznatije pevače, pozorište, film i televiziju.

Slika

Dve jabuke , Kristina i Aleksandra, nisu pale dalje od kruške, pa su i same izgradile svoje muzičke karijere, najpre kao K2 a danas solo.

Ljubi ih deda !
Slika

Po prošlogodišnjem modelu izabrani kompozitor uradiće tri originalne kompozicije, potom će odabrati desetak pevača koji će pevati njegove numere. Kada se konačno odabere troje izvođača za tri numere, uradiće se televizijski šou tokom kojeg će gledaoci u Srbiji SMS glasovima odabrati pobednika. Pobednik će nas predstavljati na “Evrosongu 2011”.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: