Porodiljama za ručak jedna ćufta

U subotičkoj bolnici za spremanje tri obroka za jednog pacijenta imaju budžet od 180 dinara.

Nekoliko čitalaca obratilo se redakciji „Blica“ tvrdeći da je ručak koji trudnice i porodilje dobijaju mizeran i to su potkrepili fotografijama.

bolnica

Na slici se vidi da je jedna od porodilja dobila za ručak jednu malu faširanu šniclu (ili ćuftu), krompir-pire i hleb, kao i pileću supu, ali je izostala salata. Doručak je bio pirinač u mleku i čaj, kasnije jabuka, a za večeru pogačica sa čvarcima i jogurt.

U bolnici kažu da se godišnje za 24.865 pacijenata pripreme 495.594 obroka i da dosad nisu imali primedbe.

– Od ukupnog budžeta za kuhinju, za tri obroka na dan za svakog pacijenta imamo 180 dinara. U bolnici se svakodnevno priprema 20 vrsta jelovnika, posebno za dijabetičare, pacijente na hemodijalizi, transfuziji. Za konkretnu pacijentkinju toga dana su servirana tri obroka energetske vrednosti koju određuju stručnjaci. Oni svakodnevno savetuju pacijente o neophodnom načinu ishrane i dijetama – objašnjavaju u bolničkoj upravi za nemedicinska pitanja i obećavaju da će njenu primedbu uzeti u obzir jer ne žele da pacijenti budu nezadovoljni, pogotovo ne porodilje.

U bolnici tvrde da se svi obroci pripremaju u skladu sa zdravstvenim stanjem pacijenata.

kuhinja u bolnici

-Spremna sam da se izvinimo porodilji koja je nezadovoljna ishranom, ali svi se u kuhinji maksimalno trudimo da ispratimo jelovnike koji su prilagođeni pacijentima. Na porodiljskom odeljenju se obroci spremaju u skladu sa jelovnikom za dve vrste dijeta i, ako je pacijentkinja imala hiruršku intervenciju pod anestezijom, za nju nije bila predviđena salata. Predviđena faširana šnicla je 100 grama i sa pireom, supom, doručkom, voćem i večerom ispunjava potrebnu energetsku vrednost. Mnogi neće da jedu bolničku hranu i dešava se da nam vrate kompletan obrok. Nažalost, ljudi nisu edukovani i misle da će im biti bolje ako su obroci obimni i kalorični – naglašava Paula Evetović, šefica kuhinje.

 

BLICKOMENTARI

 1. Gomboc Baby kaže:

  Nije mi jasno zašto se mlade mamice bune. To je porodilište, a ne prasilište… Hoću da kažem da mlade (i malo starije) dame koje se porode treba što pre da vrate lep strukić za svoje muževe (i švalere), a to neće postići prežderavanjem.
  Uostalom, ako nekoliko mužića (ili švalera) više vole da su im ženice male, debele i masne, neka se strpe par dana. Iz bolnice se nakon porođaja izlazi za dan-dva, pa neka ih kod kuće tove do mile volje 😀

  Srećan i veseo neka vam bude 1. april dan šale 😀

 2. antifašista kaže:

  Ali zato direktor i cela uprava imaju obezbeđenu, kafu, pića,razne sokove i mineralnu vodu… o tome nikome nepolažu račune ! Direktore, vreme je da odete !!!

 3. Sojic kaže:

  Ni mačka se od toga ne bi najela!

 4. Marta kaže:

  Mogu samo potvrditi da je hrana u nasoj bolnici hotel prezident naspram bolnica u Novom Sadu i to decijeg inatituta.Sve pohvale za nasu bolnicu i 8 sprat decije odeljenje za ljubazne sestrice i doktora Vajs-a i dr.Tumbas

 5. ana gabric kaže:

  neznaš šta je gore hrana posteljina usluga (4 dana ležiš i nema doktora)ao nekoj higijeni(kupanje ,,tuširanje,,topla voda,,to sanjaš iz nekih filmova,sramno za direktora načelnika odeljenja a i ministra zdravlja,

 6. JOZEF kaže:

  dovoljno vam je to

 7. vokille kaže:

  Zato u skupštinama za 100 dinara u restoranima, u Beogradu i Novom Sadu, moguće je naći vrlo lep meni. Ko je kriv đacima, studentima, bolesnicima i trudnicama, što ne doprinose poslanicima!

 8. zorandjala kaže:

  Slika je u boji pa se moze videti da to nije krompir pire nego specijalitet Suboticke bolnice Griz samo kuvan u vodi bez soli niti bilo kakvog zacina a ima ukus sapuna.A ukoliko je slika {druga}iz Suboticke bolnice {vidi se gde je hrana koja nedostaje}ove gospodje bi trebalo na odeljenje da poprave liniju.Sto se supe tice koja se spominje u tekstu nju dobije samo onaj koji je doneo tanjir od kuce.Pre par meseci je bila anketa u bolnici pa bi neki nivinar mogao da pokusa da sazna rezultate.

 9. Tony Szaraz kaže:

  Pokazao sam mojoj ženici, a ona kaže „Ja sam mislila, da si ti iz Evrope..“.

 10. kaja kaže:

  Ovo je super, ja sam dobila riblji rep, sa minimalnom kolicinom mesa.. Sramota… Pitala bih ja gospodina Bićanina šta on doručkuje i ruča, a šta daje ženama koje je isrcepeo porodjaj koji zna da potraje i nekoliko sati tj dana….Ne čudi me da mnogi vaši pacijenti iako bolesni, na sopstvenu odgovornost izlaze samo da što manje budu u bolnici…. Zdravstvo nam je 0…

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 9 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: