Poruka Apatinaca Subotičanima: „Uzmite stvari u svoje ruke“!

Učešće na protestu u Subotici uzeli su i članovi UG „Bez straha“ iz Apatina, na poziv organizatora koji nisu krili poštovanje i oduševljene energijom Apatinaca koji su u prethodnom periodu organizovali deset protesta u svom gradu i različitim oblicima aktivizma dali višestruki smisao borbi protiv vlasti koju personifikuje Aleksandar Vučić.

Protest u Subotici je organizovan nakon mesec dana pauze i imao je drugačiju koncepciju. Tema je bio građanski aktivizam, što je bila i svojevrsna najava nekih novih smernica u organizovanju budućih skupova. Govornici na subotičkom protestu bili su dakle upravo predstavnici takvih udruženja iz Kule i Apatina, koja su već uspešno startovala i na lokalnoj političkoj sceni.

Poruka poslata sa okupljanja jeste da „politiku treba oduzeti od povlašćenih političkih i ekonomskih elita i vratiti je građanima“.

 

DanasKOMENTARI

 1. Punisher kaže:

  Evo jos stranih placenika

 2. Bob Rock kaže:

  Bilo bi jako lepo kad bi bila i poneka slika da vidimo koliko je učesnika bilo.

 3. stormwatch kaže:

  @Punisher

  I ja sam strani plachenik….pishi tamo u svoj bot shtab da je stormwatch priznao…..placaju me da te majmunishem….i to im napishi.

 4. Pet miliona od jednog kaže:

  Citat: “Dejan Bačić iz apatinskog udruženja građana „Bez straha“ poručio je Subotičanima da moraju sami „uzeti stvar u svoje ruke“.
  Dakle, nemojte sada falsifikovati, pa još i u naslovu, da su rekli da uzmu “STVARI” u svoje ruke, nego eksplicitno “STVAR”, tako ste napisali 18. maja.
  Prema tome, objasnite, koju “STVAR” treba da Subotičani uzmu u svoje ruke? Kada uzmu, šta da rade onda sa njom? Gde? Na ulici ili kod kuće?
  Budimo malo ozbiljni, ljudi, pa nije to tek tako uzeti “STVAR” u ruke, pa još i na javnom mestu!

 5. laki kaže:

  Činjenica je da nema energije da se u ovom trenutku pokrene neka masovnija akcija. Nažalost u ovu prethodnu su se upetljali kompromitovani političari i tu je polako počela da nestaje podrška naroda.

  Međutim, to ne znači da je sve gotovo, da je narod zbog mešanja nepoželjnih odjedanput postao srećan i zadovoljan. Nezadovoljstvo se gomila, krčka se i kuva i jednog dana će sve to stravično da pukne, a onda će i Vučko sa saradnicima, a i bivši izlizani političari svi u kompletu da beru kožu na šiljak.

  Bilo je to već jedanput i niko od političarske STOKE nije izvukao nikakve pouke. Kad dođe, neminovno, do toga OPET u dogledno vreme trenutno tretiranje i testiranje svog naroda jako će da ih zaboli.

 6. dzoni kaže:

  laki@- daleko je taj momenat

 7. Anonimni kaže:

  “…krčka se i kuva i jednog dana će sve to stravično da pukne, a onda će i Vučko sa saradnicima, a i bivši izlizani političari svi u kompletu da beru kožu na šiljak…”
  Auuuuuuuuuuuuuuuuu, kako se samo “krčka i kuva” – sve po punim kafićima, kao da je besplatno, marketi krcati kupcima svega i svačega (i što im treba i još više što im ne treba ali, jbg, reklama radi svoje!) – još “besplatnije” znači, buvljak – ludnica, na praznike se krka kao da će smak sveta, automobili zakrčili ulice, ne možeš da pređeš put, gorivo, izgleda, džaba ( i registracija i održavanje!), ljudi bosi i goli – kad udari plus 35, fabrike dovoze radnike na posao iz Pačira, Moravice, Kule – ne mogu ovde da navataju, turističke agencije cvetaju (od tih par procenata bogatih verovatno “žive”- šio mi ga Đuro), procenat naplate komunalnih dažbina nikada veći – ama KAD PUKNE stvarno ima da beru kožu na šiljak kada Laki jurne da im j… majku za sva ta sranja što nam priređuju…Ustaaaajte vi zemaaaljsko rooooblje…vreme je ručku!

 8. Pet miliona od jednog kaže:

  A onda, pošto se stravično “krčka i kuva”(u loncima i laboškama Đilasovih i Jeremićevih kuhinja, pretpostavljam), onda se i dalje pitajte zašto petkom na proteste izlazi 30-40 budala, opaljenih u mozak!

 9. Pet miliona od jednog kaže:

  On je strhani pAchenik koji phishki u svoj shtab i zhvache SENVICH…koliko sam ja razumeo taj majmunski jezik!?

 10. stormwatch kaže:

  @Pet miliona od jednog

  Na godisnjici mature u tvojoj gimnaziji moci ces da se pohvalis da radis za informer, placaju te dogecoinima i parking tiketima za beogradske parkinge a senvichi su besplatni…..

OSTAVITE KOMENTAR