Porušeni nadgrobni spomenici na jevrejskom groblju

Noćas na Jevrejskom groblju nepoznati počinioci su oštetili 39 grobova. Predsednik Jevrejske opštine, Rober Sabodoš kaže da su odmah obavestili policiju, koja je izašla na teren i napravila zapisnik. Srušeno je 39 nadgrobnih spomenika. Na ovakve ispade svi u jevrejskoj zajednici su zabrinuti i osetljivi, a posebno što je ovo veoma loša poruka za Jevreje. Pošto nije ostavljena ni jedan natpis predpostavlja se da se radi o vandalizmu.

 

U saopštenju policije kaže se da postoje osnovi sumnje da su u toku noći, za sada nepoznati izvršioci počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti srušivši 39 nadgrobnih ploča na jevrejskom groblju.Na mestu događaja uviđaj su izvršili tužilac Višeg javnog tužilaštva, istražni sudija Višeg suda i policijski službenici Policijske uprave u Subotici.Policija u Subotici radi na pronalaženju počinilaca ovog krivičnog dela, – navodi se u saopštenju subotičke policije.KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Ovo su sigurno Jevreji sami sebi ucinili pretpostavljam. Iskreno se nadam da ce ovo doci do nacionalnih novina i svetskih medija. 

 2. Mister No kaže:

  POčinioci šta su vam mrtvi skrivili pa ih uznemiravate, ne verujem da su vas provocirali.Ako je neko ljut na Židove pa bi da se obračunava sa njima daću mu adresu mog drugara koji je Židov a trenira ,,Kravmaga”( borilačka veština koja se trenira u Izraelu a izmađu ostalog uči polaznike kako se koriste zahvati,udarci,bejzbol palica,kako eliminisati protivnika koji je na tebe uperio pištolj ili izvukao nož itd.).Lako je junačiti se na mrtvima.

 3. spiderman kaže:

  Malo logike stormwatch! odlučite jesu sigurno Jevreji to uradili,ili pretpostavljate da su to oni učinili?! U stvari nije bitno, i jedno i drugo je dokaz Vaše izuzetne inteligencije!! Vi ste zreli ste za svetske medije-mediokriteta!

 4. Anonimni kaže:

  spiderman:

  Malo logike stormwatch! odlučite jesu sigurno Jevreji to uradili,ili pretpostavljate da su to oni učinili?! U stvari nije bitno, i jedno i drugo je dokaz Vaše izuzetne inteligencije!! Vi ste zreli ste za svetske medije-mediokriteta!

  Ti si vidim isto jedan od onih koji tvrdis da su Jevreji to sebi sami uradili. U Srbiji sve manjine same sebe ruse, pale, pisu same sebi grafite mrznje itd…..

 5. SRBENDA IZ B.TOPOLE kaže:

  OTKRITI …. PRIVESTI (u podrum) .. i onda PREVASPITATI… 

 6. NN kaže:

  Slažem se sa ovim.

OSTAVITE KOMENTAR