Posadi Svoj Hlad – Podela besplatnih sadnica Subotičanima

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, Opština Subotica se pridružila akciji Posadi svoj hlad i ovom prilikom obaveštavamo Vas da će biti organizovana javna podela 30.000 sadnica u podne 9. Aprila u celoj Srbiji a u Vašoj opštini na lokaciji kod nove fontane. Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana. U Subotici akciju podele sadnica sprovodi MOPOSI, mreža  organizacija za pružanje podrške osobama sa invaliditetom grada Subotice.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju.Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici!Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!
Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje.

Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji naš plan je da u narednim godinama podelimo 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo.


   Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i uskladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.KOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Lep gest. Međutim,sumnjivo mi je kad naši nešto džabe dele. 🙂

 2. Sadi drva kaže:

  E kaže lik,, no,, sumljivo mu jer je dzabe.jebote svašta,raduj se da se sadi a ne da li je rzabe.
  Posadi drvo ne lupaj gluposti.

 3. Ðorđe kaže:

  Da li sadi i Zelenilo Su?
  Petefi Šandora ul. Su povađeno ispred Ideje DESET stabala pri gradnji i asfalt..
  Pri rekonstrukciji parka Trg Žrtava fašizma
  19 lipa pobijeno, petnest godina su neka bolesna bonsai stabla zamenili eksperti nekim šibljem(nikad hladovine i kiseonika)
  a park treba da služi i uživanju…
  Oko Gradskog stadiona pomoćni tereni bez ijednog stabla…

 4. zanatlija kaže:

  Lep gest,a ne kao na Somborskom putu,najfrekvetnijoj ulici,na mestu gde je bila drvena ambulantada ispred zgrade koju namesto nje prave, pomalate sva drveca,poskidaju travnjak i pospu tucanik.U gradu samo tockom da stanete na zelenu povrsinu biste platili kaznu(

 5. Gile kaže:

  Somborski put hitno resiti, jako je velika guzva, malo sigurnih prelaza za pesake,puno prasine na ulici…

 6. Gile kaže:

  U koliko sati je podela?

 7. ... kaže:

  Sadnice će se deliti u petak, 9. aprila, u 12 časova kod nove fontane.

 8. Snežana kaže:

  Da li se zna koje ce sadnice biti deljene?

 9. Anonimni kaže:

  moze u svoje dvoriste posaditi ALEKSANDROVO

 10. Croat kaže:

  Snezana pise u clanku…..

 11. Anonimni kaže:

  a prigradska naselja?
  Cantavirac

OSTAVITE KOMENTAR