“Posadi Svoj Hlad”

Nakon uspešno realizovane jesenje akcije tokom koje smo podelili 30.000 sadnica, građani vašeg mesta pokazali su još veću zainteresovanost za novu akciju! Vaše mesto se nalazi na spisku gde će na proleće biti podela sadnica i ovim putem želimo da obavestimo sve građane da pripreme lokaciju za sadnju svoje sadnice koju će moći da preuzmu besplatno u svom mestu. Uz sadnicu će biti dostavljeno i uputstvo za sadnju kao i vezica za ime i datuma sadnje, za one koji se sa sadnjom do sada nisu susreli. Takođe ova akcija predstavlja jedinstevnu priliku za porodice, gde će i deca moći da učestvuju u ovako lepim događajima i posaditi “svoje drvo” koje će rasti zajedno sa njima, a ujedno time negovati i graditi odnos i ljubav prema prirodi.

   Akcija “Posadi Svoj Hlad” nije samo sadnja Belog Jasena, nego priprema, logistika, organizacija, distribucija sadnica do svih opština i partnerskih ekoloških organizacija preko kojih se vrši podela. Takođe podrazumeva mnogo truda i rada u korist svih građana koji žele da učestvuju u borbi za zdraviju sredinu u kojoj sutra želimo da žive naša deca.

   Takođe akcija je prava prilika za sve društveno odgovorne kompanije koje žele da postanu deo najveće ekološke akcije u Srbiji u 2021. godini i bez čije podrške samu nije moguće realizovati. Neka vaša podrška akciji bude slika odgovornog poslovanja prema građanima i prirodi kojoj smo najpotrebniji a ime vaše kompanije ponosno poveže ljude u zajedničkoj borbi za čistiji vazduh.

Svi zainteresovani građani mogu da nas prate preko naših društvenih mreža i tako na vreme budu informisani o datumu i mestu podele prolećnih besplatnih sadnica koje će posaditi za zdraviji i srećniji život svih nas.

www.posadisvojhlad.rsKOMENTARI

 1. Petar G. kaže:

  Bravo i podrška za ovu akciju !

 2. Seeed kaže:

  Zašto se kod nas i dalje u prodaji mogu naći posečene jelke tokom zime ? Tu mlatite priču o očuvanju prirode, sadnji novih stabala, a sa druge strane neko useca ista pa još i prodaje. Nije ovo gurući problem društva ali dobro, kad nekoga bude bilo briga rešiće i to

 3. Goroseca kaže:

  @ Seeed
  Kao sto se sadi i kosi zito tako se sade i seku jelke za Bozic. Gde je tu problem. Drvo Odnosno drvena celuloza koja je jedna od osnovnih sirovina u proizvodnji papira koja se eksploatise , pre svega u Kanadi i Finskoj, ekportira kao sirovina ili gotovi proizvod (papir) ubire se lepi novac od toga i unapredjuje nacionalna privreda. Na mesto sumskih krcevina se sadi novo drvece i to u pomenutim zemljama za svako poseceno drvo tri nova. To je cvrsto utemeljeno u zakon i od toga se ne otstupa. Poljoprivrednici sirom Evrope ako imaju negde neki komad manje ili vrlo slabo plodne zemlje na kome ne uspevaju nikakve poljoprivredne kulture, sade na takvom mestu camovinu ili slicno koja onda sluzi kao gradjevinski materijal i li ih jednostavno seku, prodaju po pijacama za Bozicne praznike i ubiru lepi novac. Na njihovo mesto sade nova stabla i tako u krug. Sume, odnosno drvo se eksploatise od pamtiveka. Da bi jis dugo moglo da se eksploatise potrebna je planska i razumna sumska odnosno drvna privreda. Nije problem u tome sto se stabla seku i ponovo sade, problem nastaje kada umesto racionalnog gazdovanja sumama i drvnim blagom, bande lopova krenu u ilegalnu i divlju secu stabala i ne obaziru se na ekonomiju suma ili posumljavanja na onim mestima gde je doslo do eksploatacije drvne mase. Da bi sve to normalno funkcionisalo u mnogim zemljama postoje ministarstva za sumarstvo i rudna bogatstva. Zadatak takvih ministarstava je da vode brigu o obnavljanju sumskog bogatsva kao i razumnoj eksploataciji rudnih resursa kako bi ostalo i za buduce generacije u dovoljnim kolicinama.

 4. Dr. Vojvodjanin kaže:

  Seeed@-upravo tako kako si rekao jedni sade drugi prave biznis secom.Nije ovde problem u drevnoj industriji,netreba mešati babe i žabe.Treba na prvom mestu uvesti sprovodite transparentna oštre zakonske mere protiv sece mladih jelki za novogodišnje praznike.Prodaju netreba braniti nego uvesti pravilo prodaje jelki samo sa busenom i naći način (to bi trebalo ministarstvo)da se motiviše građanstvo da iste posadi na nekoj odredjenim lokaciji uz naravno stručnu pomoć, .s obzirom da je drvo pretrpelo odredjen šok,, posle vremena provedenog u toploj prostoriji u sred zime.

 5. Goroseca kaže:

  @ Dr. Vojvodjanin

  Ti ocito nisi razumeo moj komentar. Ako neko sadi jelke na svome imanju i onda ih cim dostignu odredjenu velicinu prodaje na pijaci za Bozic, onda to nema nikakve veze sa unistavanjem prirode. Ako neko sece jelke na divlje po sumama koje su drustvena imovina, onda je to obicni kriminal (kradja) koju treba zakonski sankcionisati. Ako to radi na svojoj privatnoj imovini onda tu nema niko sta da se mesa. Sadio jelke, sadio repu – to je njegova stvar. Organi reda mogu vrlo lako i jednostavno da po pijacama utvrde poreklo jelki koje su ponudjene na prodaju. Prodaja jelki sa busenom je zamazivanje ociju i sluzi za smirivanje necije lose savesti. Takve jelke ako se uopste prime i puste koren, ostaju citavi svoj vek nedovoljno razvijene, zakzljale, estetski ruzne i kao gradjevinski materijal uglavnom neupotrebljive.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 2 =