„Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“

fmi-mix

 

OKRUGLI STO

Analiza zakonodavstva i mapiranje problema u sprovođenju aktivnih

mera i politika zapošljavanja osoba sa invaliditetom

Subotica, 20. novembar 2023. godine – Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na Okrugli sto na temu unapređenja lokalnih politika u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom u Srbiji, koji organizuje Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom, a održaće se u sredu, 22.novembra u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje, Jovana Mikića 12, Velika sala u prizemlju sa početkom u 14 časova.

Okrugli sto je deo projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, koji sprovodi Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom u Srbiji, Karitasom Srbije, Fondacijom Ana i Vlade Divac i Smart Kolektivom, a koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Na događaju koji će ugostiti predstavnike lokalnih organizacija osoba sa invaliditetom, predstavnike lokalne samouprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnike Karitasa, razgovaraćemo o preporukama za poboljšanje lokalnih politika u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Ovom prilikom, biće predstavljeni i rezultati Analize zakonodavstva na nacionalnom i lokalnom nivou, a prisutni će imati prilike da učestvuju u diskusiji sa ciljem mapiranja problema u sprovođenju aktivnih mera i politika zapošljavanja osoba sa invaliditetom i predlaganja rešenja za unapređenje lokalnih politika.

Agenda je u nastavku.

KO: Mimica Živadinović, CIL asistent projekta Katarina Stanic, istraživač, Centar za socijalnu politiku

KADA: sreda, 22.novembar 2023. godine u 14 časova

GDE: Nacionalna služba za zapošljavanje, Velika sala

KONTAKT: Vera Kovačević, Koordinator projekta, CIL  verakovacevic1006@outlook.com 063 283 685

AGENDA

13:45 – 14:00 Okupljanje i registracija / Izjave za medije

14:00 – 14:10 Dobrodošlica i predstavljanje projekta, Mimica Živadinović, Centar za  samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije

14:10 – 14:40 Predstavljanje rezultata Analize zakonodavstva na nacionalnom i  lokalnom nivou, Katarina Stanic, istraživač, Centar za socijalnu politiku

14:40 – 16:00 Diskusija

OBAVEŠTAVAMO VAS DA JE OBEZBEĐENO PREVOĐENJE NA SRPSKI ZNAKOVNI JEZIKKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 3 = 10

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: