Posečena stabla trnovca na Paliću

Prema nadležnima, ovo drveće raste i širi se vrlo brzo, stoga je bilo neophodno da se ovo preduzme na dečijem igralištu na Trgu Lasla Mađara, ne samo zbog zaštite prirode, već i zbog sigurnosti dece koja se tamo igraju.

Marta Dobo, direktor JP „Palić-Ludaš”, je rekla da se često možda čini da se seku zdrava stabla, ali to ipak nije istina, ova akcija se sprovodi u skladu sa mišljenjem stručnjaka.

„Sad ćemo poseći ova stabla i naravno zasadićemo nova, ukrasno drveće i takvu vrstu koja će ovaj prostor kvalifikovati kao park i više će ličiti na park. Na području parka od sledeće nedelje nastavićemo s orezivanjem drveća u parku, gde još to nije učinjeno, a ne planiramo više nikakvu seču stabala u parku.” – rekla je Marta Dobo, direktor JP „Palić-Ludaš.

RTV PannonKOMENTARI

 1. Trovach kaže:

  Ovi samo znaju da seku stabla, ali ni jedno nije bilo bolesno. Sta SNSsovci imaju protiv drveca? Imam osecaj da namerno sve rade nakaradno.

 2. Peđa kaže:

  Ko je imao priliku da vidi ili oseti ove bodlje, zna da su veoma opasne i bolne. Tako da je seča opravdana. Ja bih Trovaču preporučio da posadi jedno u svom dvorištu i pusti decu da se igraju i penju po njemu. Ujedno, pošto će biti u njegovom dvorištu, biće zaštićeno od SNS drvoseča. A ako mu se posreći, često će posećivati nekog od vulkanizera.

 3. AL SMO STRUČNJACI kaže:

  ​Pažnju će vam sigurno privući njene mahune čiju su puplu severnoamerički Indijanci smatrali poslasticom. Za razliku od mahuna bagrema koje su otrovne, mahune gledičije su jestive. Zbog slatokog ukusa koji imaju, drvo je nazvano mednim bagremom. Plod se koristio i za spravljanje piva.

  Drvo su još Indijanci koristili u medicinske svrhe, a danas se ekstrakt ove biljke koristi u lečenju reume i artritisa, a poznat je i po antimutogenim i antikancerogenim svojstvima.

 4. Vladimir kaže:

  Isekoše zdrav platan star oko dvesta godina, ako ne i više, bez ikakvog razloga, u školskom dvorištu o.š. Jovan Mikić. Crkli da bog da!!!

 5. Aleksa kaže:

  Pogresili su ljudi koji su ovo drvo sadili na pogresna mesta. Njegovo mesto je u ogradama, kraj puteva, na medjama i tu nikome ne smeta. Koliko li smo kao deca pojeli slatke sokove iz njegovih mahuna – a drvo smo zvali divlji rogac.

 6. .................................... kaže:

  FUUUUUUUUUUUJ ogavni ste!!!!- sečete KRUNICU kojom je naš mesija okrunjen bio! Ko ste Vi????-što sečete????? Direktorkooooooo nećeš dugo svoj Palić uništavati. laž je da sve ovo radite zaradi dece..

OSTAVITE KOMENTAR