Poseta ministra prosvete Studentskom odmaralištu „Palić“

Studentsko odmaralište na Paliću biće najveće u Srbiji jer je njegov kapacitet veći nego što zajedno imaju “Radojka Lakić” na Avali i “Ratko Mitrović” na Zlatiboru, a prvi akademci ovde će naći zabavu i odmor u proleće 2020. godine.

“U nastavku je planirana izgradnja još tri objekta, zatim parterno uređenje, sređivanje sportskih terena kao i dva objekta za društvene aktivnosti: jedan sa učionicama, amfiteatrima i kongresnom salom dok će drugi će biti sportska sala. Ovde će biti obezbeđeno sve što je potrebno kako bi studenti, i svi oni koji budu gostovali, imali mogućnosti da tu kvalitetno provode svoje vreme”, izjavio je Nenad Borovčanin, direktor “Studentskih odmarališta Srbije”.

U izgradnju i opremanje Studentskog odmarališta na Paliću ukupno će biti investirano oko pet miliona evra, a kada 2020. Godine budu okončani svi radovi, ovde će biti mesta za 700 studenata iz svih Univerziteta u Srbiji.

Subotica već ima studentske centre “Ivo Lola Ribar” kod Građevinskog i “Bosa Milićević” kod Ekonomskog fakulteta, a izgradnja Studentskog odmarališta na Paliću, u kome će radno mesto dobiti 50 Subotičana, doprineće povećanju smeštajnih kapaciteta u ovom turističkom mestu.

“Ovo je samo jedna nova jedinica koja će poboljšati standard i učenika i studenata. To je veoma bitno i za sam grad Suboticu. Zašto? Zbog toga što ulažemo velika sredstva u Palić. Pokušavamo da razvijemo našu banju i siguran sam da će ovo Studentsko odmaralište povećati ukupne smeštajne kapacitete kojih sada nemamo dovoljno”, istakao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je, prilikom obilaska Studentskog odmarališta na Paliću, izjavio je da će na proleće biti završen i Studentski centar u Nišu sa 450 ležaja, te da su u toku pregovori sa “C bankom” o kreditu vrednom 95 miliona dinara, a koji je namenjen za poboljšanje infrastrukture u visokoškolskom obrazovanju u Srbiji.

“Novosadski univerzitet aplicira od 800 do 1.000 ležajeva, Beogradski od 3.000 do 3.500 ležajeva, Niš – pored ovoga što završavamo u proleće – sa još oko 500 ležajeva…. Tu su i studentski centri Kragujevac i Priština, koji ima smeštajne kapacitete u Kosovskoj Mitrovici, te Novi Pazar, koji će, takođe, na proleće dobiti novi objekat…. Na ovaj način bitno smo podigli sve kapacitete koji su namenjeni potrebama domaćih studenata”, kazao je on.

Šarčević ke ocenio da će Studentsko odmaralište na Paliću biti među najboljima ne samo u našoj zemlji već i u regionu i najavio da će još 32 miliona dinara biti opredeljena za podizanje standarda studenata u Srbiji.

 

RTVKOMENTARI

 1. ffilozoff kaže:

  Al ce bit sexa ko na radnim akcijama…

 2. Indijanac kaže:

  Projekat se, kao što je napisano u tekstu, zove: „Obrazovanje za socijalnu inkluziju“.
  Baš fino, taman će migranti imati gde da se usele i da se odmaraju sa mnogobrojnim sadržajima.
  Još kad se završi Akvapark, ihaj, ima ceo dan da se spuštaju niz tobogane u vodu. Jedino što oni neće da se obrazuju, neće ni da studiraju, neće ni da rade, niti se oni daju vaspitavati, oni su drugačije učeni od malena.
  Tako mi Manitua, samo da stvarno nisam u pravu.

 3. zozon kaže:

  @ffilozoff
  Kladim se u život da nisi bio ni na jednoj radnoj akciji. Što se seca tiče ni to ne znaš šta je.

 4. Lebara kaže:

  To se gradi vec 15 godina ako ne i duze.

 5. Miki kaže:

  “biće” najveće. Daj k***c, godinu dana nema ni jednog radnika na terenu……..

 6. pista kaže:

  A izvodjac radova ista firma koja je angazovana na izgradnju doma kulture na Palicu i jos nekih zgrada u SU. Nije iz ovog grada, nisu nasi radnici.

 7. Salamander kaže:

  Kod nas se uvek sve počinje naopako što se tiče prosvete a i većine stvari, odnosno ako nema dobrih jakih temelja i odličan krov će se srušiti. U ovom slučaju temelj su vrtići i osnovne škole, a krov dolazi u studentskim danima – mi sada gradimo krov a temelji nam nisu ni na pola gotovi i smatram da je ovo samo šminkanje pred nastup odnosno izbore. Koliko je koštao ovaj projekat i ostale preplaćene građevinske radove i koliko je para izvučeno to znaju samo glavni akteri a bilo bi jako dobro da zna i tužilaštvo ako uopšte postoji u ovoj zemlji. Sada treba svi da skoče i da kažu pa nema dokaza jer papiri sve pokrivaju – to je tačno ali ne može betonska kocka da koštatri puta više nego prosečna cena – takve stvari treba istražiti da se vidi ko to izvlači pare i imaćemo više nego dovoljno za sve projekte.

OSTAVITE KOMENTAR